Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen positief na test: 'Nieuwe onderdelen werkten prima'

Vandaag kwam Max Verstappen in actie tijdens de testdag op het circuit van Hongarije. Deze sloot de Nederlander als elfde af, maar het team was niet op zoek naar snelle tijden. In de ochtend zorgde een defect aan de motor voor drie uur tijdverlies.

Het grootste deel van de ochtend ging daar motorproblemen verloren. Met de lunch stonden er pas tien ronden achter de naam van de Nederlander. In de middag kwamen daar nog 48 ronden bij, maar het valt in het niets ten opzichte van de 155 ronden van Valtteri Bottas. Max Verstappen was desondanks tevreden over de nieuwe onderdelen die Red Bull testte op de RB13. " Ondanks onze valse start hebben we diverse nieuwe onderdelen kunnen testen, wat positief is. Het is altijd goed om te weten waar we staan, wat we nog kunnen brengen en hoe we ons kunnen verbeteren de komende races." " Los van onze problemen in de ochtend hebben we wat updates getest en die werkten prima. Dat geeft ons nieuwe inzichten voor de toekomst."

Nu is het tijd voor vakantie voor de Nederlander die tijd door gaat brengen met familie en vrienden. De eerste race na de zomerstop is de GP van België voor thuispubliek. Iets waar Verstappen naar uit kijkt. " Nu gaan we met zomervakantie, waarin ik tijd kan doorbrengen met familie en vrienden voordat we naar Spa gaan. We reizen zoveel dat het altijd fijn is als je even bij kan komen. Ik ben erg blij om dit jaar weer naar Spa te gaan. Zeker omdat er erg veel Nederlandse fans op de tribunes zitten." De organisatie verwacht een uitverkochte Grand Prix met een complete Max-Mania en oranjetribunes.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'