Max Verstappen na productieve dag: "Zeer positief gevoel over de auto"

08 mrt. 2017 19:00 Redactie

Verstappen kan ondanks motorwissel toch racesimulatie uitvoeren


Max Verstappen heeft een positief gevoel overgehouden aan zijn eerste testdag in de tweede testweek op het circuit van Barcelona. De Nederlander reed 102 ronden en sloot de dag uiteindelijk als vierde af. 

"Ik heb een zeer positief gevoel over de auto", zo laat Verstappen weten op zijn eigen site. "Alles klopte en het voelde goed aan. In de middagsessie heb ik een raceafstand kunnen rijden, dus we hebben veel informatie vergaard en veel geleerd. Dat is uiteindelijk het belangrijkste", aldus Verstappen.

Toch verliep de dag voor Verstappen niet geheel vlekkeloos. Aan het eind van de ochtend moest de Renault-motor vervangen worden, waardoor Verstappen een aantal uur op de baan miste. Ook aan het eind van de middag viel Verstappen stil. Over het stilvallen zegt Verstappen: "We weten nog niet precies waar het aan lag, maar waarschijnlijk is het hetzelfde probleem als in de ochtend. Dat hoort erbij, ik heb er alle vertrouwen in dat Renault in Melbourne een betrouwbare motor levert."

De laatste testdag gaat Verstappen vrijdag gebruiken om aan wat details van de auto te sleutelen. "We hebben nog genoeg werk te doen, bijvoorbeeld qua setup. We kunnen daarin nog heel veel uitproberen en we proberen natuurlijk de beste afstelling te vinden. Maar tot nu toe werkt de auto goed", aldus een tevreden Verstappen.

Vrijdag is Max Verstappen aan de beurt voor zijn laatste testdag en de laatste testdag van het team, maar eerst zal Daniel Ricciardo nog achter het stuur kruipen. Na de testweek is het nog precies twee weken tot de eerste vrije training van de Grand Prix van Australië. Dan zal nog duidelijker zijn hoe Red Bull er precies voorstaat dit seizoen.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen