Max Verstappen: 'racen in Monaco is altijd met risico'

19 mei 2017 14:19 Redactie

Verstappen staat niet stil bij crashes in Monaco


Monaco en Max Verstappen, het is nog geen succesvolle combinatie gebleken. Twee keer verscheen Max aan de start, was hij de smaakmaker, maar crashte hij.

Verstappen woont nu al een behoorlijke tijd in Monaco. De Nederlander kent het circuit op zijn duimpje. 

 “Ik woon nu ruim een jaar in Monaco en heb daar nog elke minuut van genoten. Ik heb er een paar goede vrienden en we hebben altijd veel plezier. Het is ook fijn om onder de mediterrane zon te kunnen trainen en buiten het seizoen het nachtleven te ontdekken,” laat Max op zijn site weten.

Drie keer is scheepsrecht? Finishen is belangrijk in Monaco, maar de vangrail is altijd dichtbij. Racen zonder risico is er niet bij.

“Zoiets als een ronde zonder risico bestaat niet in Monaco. Dat kan niet als je snel wilt zijn, omdat je dan op de limiet moet rijden. De crash van afgelopen jaar was ongelukkig, maar dat heeft geen invloed op mijn zelfvertrouwen nu we er terugkeren. Het zorgt er alleen maar voor dat ik het dit jaar beter wil doen en wil leren van mijn fouten. We zijn de auto nog aan het ontdekken als het op de afstelling aankomt, want dat blijft in ontwikkeling. We hebben ook nog niet op zo’n krap stratencircuit gereden.”

Vorig seizoen crashte de Nederlander diverse malen, waaronder in zijn eerste vliegende ronde. Deze editie moet het anders, waarbij het belangrijk is om rustig op te bouwen.

“De voorbereiding voor Monaco is iets anders dan normaal, je bouwt het rustiger op gedurende het weekend om op stoom te komen. Het is belangrijk om de limiet voorzichtig te ontdekken. Ik denk dat met de nieuwe auto’s van dit jaar de nieuwe chicane bij het zwembad de meest uitdagende bocht zal zijn.“

Foto Red Bull Contentpool 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen