Max Verstappen racet volgend jaar met Ferrari motoren

04 dec. 2015 18:27 Redactie
wij kopen autos
De kogel is dan eindelijk door de kerk. Na maanden van speculatie is de speculaas eindelijk op voor Scuderia Toro Rosso en Ferrari. De Italiaanse renstal maakte vandaag bekend dat Max Verstappen en Carlos Sainz in 2016 racen met Ferrari motoren.

Het betreft, helaas, slechts de 2015 variant van de Ferrari motor. Eerder deze week gaf de FIA dispensatie aan Ferrari om in 2016 een team met oude motoren te laten racen. De Ferrari motor heeft naar verluidt een 80 PK meer dan de huidige Renault motor. Dit klinkt als goed nieuws voor Max Verstappen, echter schuilt er wel het grote gevaar dat het team ook in 2015 qua motorvermogen achter gaat lopen op de concurrentie die nieuwe Mercedes en Ferrari motoren krijgt.

Het team van Scuderia Toro Rosso en Ferrari kenden een jarenlange samenwerking die wisselende resultaten bracht. Zo was er de prachtige overwinning van Sebastian Vettel op Monza, maar waren er ook de magere jaren. Desondanks is Franz Tost, teambaas van Toro Rosso, in zijn nopjes: "Het is geweldig om weer met Ferrari samen te werken. We hadden eerder een vruchtbare relatie samen en ik denk dat we binnen de kortste keren weer als een geoliede machine opereren. De tijd richting de eerste test krap is, maar we beschikken over de juiste mensen om een competitief pakket samen te stellen."

Scuderia Toro Rosso haalde in 2015 haar doel niet om als vijfde te eindigen in het constructeurskampioenschap. Het team werd zevende op een straatlengte achterstand ten opzichte van nummer vijf Force India. Met name het gebrek aan motorvermogen speelde de Italiaanse renstal van Verstappen parten.
wij kopen autos

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen