Max Verstappen realistisch: 'We moeten afwachten hoe snel we zijn'

16 feb. 2017 16:39 Redactie

Max Verstappen hoopt op de eerste startrij in Australië


De winterslaap van de Formule 1 zit er bijna op en Max Verstappen staat te trappelen van ongeduld. Op 26 februari zien we voor het eerst de Red Bull RB13 op de foto. Een dag later mag Daniel Ricciardo als eerste plaatsnemen in de nieuwe bolide.

Gedurende de winter heeft Max Verstappen al vaak getraind in de simulator van Red Bull. Een erg realistische simulator, die een goed beeld geeft van het racen in de nieuwe RB13. "De simulator van Red Bull is erg professioneel. Het enige wat we niet kunnen simuleren zijn de G-krachten. Voor de rest geeft het een goed beeld, waardoor het een goede test voor ons is."

De coureurs en teams krijgen in totaal acht dagen de tijd om te testen op het circuit van Barcelona. Lastige dagen, vaak met wat kleine opstartproblemen, maar waardevolle dagen.  "Het zijn erg belangrijke dagen voor ons als teams en coureurs. Je hebt maar weinig dagen om je voor te bereiden op de eerste race. Je moet zorgen dat je comfortabel bent in de auto. Het stoeltje moet perfect zijn, de pedalen goed afgesteld, de positie van het stuurwiel etc. zodat je geen kramp krijgt." laat hij weten op de teamsite.

"Voor het team is het belangrijk om een goede basis setup te creëren voor de eerste race, met een goede balans. Je probeert om de auto iedere dag verder te verbeteren. Hopelijk zijn we in een goede vorm bij de eerste race."

Max Verstappen kwam vorig seizoen pas na vier races bij het team van Red Bull, nu maakt hij de hele voorbereiding mee. Een veel betere voorbereiding voor de Nederlander die zo ook op gelijke voet kan starten aan het seizoen ten opzichte van Daniel Ricciardo

"Vanzelfsprekend is dit een betere voorbereiding. Zoals ik al eerder zei heb je nu meer tijd voor de afstelling van het stuur, de pedalen en je zitpositie. Het is zeker een betere voorbereiding voor mij, met deze nieuwe auto en de nieuwe formule 1 regels. Het is daarom erg belangrijk om deze testdagen te hebben."

Aan voorspellingen voor het nieuwe seizoen waagt Max Verstappen zich nog niet. "Hopelijk gaan wij als eerste door de eerste bocht in Australië en behouden we de leiding. Op dit moment ben ik daar totaal niet mee bezig. Ik wil me focussen op de testdagen en dan zien we wel waar we eindigen in Australië."

"Ik wil eerst eens weten hoe goed de auto is voordat ik me aan voorspellingen waar. Op dit moment ben ik neutraal en zie ik wel wat er gaat gebeuren."

 

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen