Max Verstappen: 'Red Bull presteert altijd goed in Rusland'

21 apr. 2017 16:47 Redactie

Max Verstappen kijkt uit naar 'interessante baan' in Rusland


Volgend weekend staat de GP van Rusland op de kalender. Een circuit waarop Daniil Kvyat vorig seizoen zijn laatste race voor Red Bull reed, alvorens hij vervangen werd door Verstappen.

Het circuit van Sotsji is een a-typisch circuit. Lange rechte stukken worden vaak afgewisseld met haakse bochten. De muur is nooit ver weg op het circuit, maar wel ver genoeg om het niet om te dopen tot een stratencircuit.

"Het is een interessante baan met de nodige lange rechte stukken. Desondanks hebben Red Bull en Toro Rosso hier de afgelopen jaren goed gepresteerd. Het is een speciaal circuit dat ligt in het midden van het Olympische dorp, wat zorgt voor een speciale atmosfeer."

"De bochten zijn vaak redelijk hoekig en de baan kent veel 90 graden bochten, iets wat redelijk uniek is. Verder zit er nauwelijks hoogteverschil in het circuit, maar zijn er enkele lastige aanremzones. Het is altijd uitdagend om met hoge snelheid af te remmen voor langzame bochten en zo optimaal mogelijk te remmen."

"Ik kijk er naar uit om terug te keren en een goed resultaat te behalen."

Max Verstappen staat te boek als liefhebber van lekker eten en een stukje cultuur en komt ook in Rusland weer aan zijn trekken.

"Vorig jaar ben ik naar het centrum van Sotsji gegaan wat er prima uit ziet. Ik heb een erg goed restaurant gevonden, waar ik dit jaar zeker terugkeer. De naam die hou ik lekker voor mezelf!"


Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen