Max Verstappen rijdt dikke twee ton schade: 'Ik heb de muur goed geraakt'

24 jun. 2017 07:45 Redactie

Max Verstappen ondanks crash optimistisch over kansen


Voor Max Verstappen verliep de vrijdag in Azerbeidzjan uitermate goed. De Nederlander was in beide trainingen de snelste en was daarmee de verrassing van de dag. Ook zijn teamgenoot deed het erg goed met een tweede en derde tijd, waardoor het team van Red Bull onverwacht een meevaller had.

Een mooie prestatie, vindt ook Max Verstappen, maar toch blijft hij er zeer nuchter onder. "Natuurlijk is het leuk om bovenaan te staan, maar het is en blijft slechts vrijdag", zei hij op vrijdagavond bij Ziggo Sport. 

De vrije trainingen op het circuit in Baku waren rommelig te noemen: het aantal gele vlaggen was niet meer bij te houden en de coureurs reden meer achteruit dan vooruit. "Het was heel glad en de auto's gaan dit jaar wat harder door de bochten en zijn breder. Dus als je dan net teveel pusht en je blokkeert je wielen, dan moet je eigenlijk wel de uitloopstrook opzoeken", verklaarde Verstappen de rommelige sessies.

Verstappen na crash: 'Ik raakte de muur goed'


Ook Verstappen maakt zo'n uitstapje aan het eind van de tweede vrije training, maar dat ging wat minder zachtzinnig. "De versnellingsbak was compleet doormidden, dus ik heb hem goed geraakt", vertelt Verstappen met een lach. De kosten voor de aanvaring met de muur zijn minder grappig: zo'n €200.000,-. Toch heeft het naast de financiële gevolgen geen andere gevolgen voor Max of het team. "Het was een trainingsbak, dus het kost me geen plaatsen straf", licht hij het vervangen van zijn versnellingsbak toe.

Afgezien van die aanvaring was het gewoon een zeer goede dag voor Max Verstappen, die zelf ook niet helemaal wist waar dat vandaan kwam. "Voor mij is het eerlijk gezegd ook een verrassing. We rijden met weinig vleugel, maar zijn wel snel in de tweede sector. Dat is gek, want daar zitten juist heel veel bochten in. Uiteindelijk gaat het om de juiste balans tussen de snelheid in de bochten en de snelheid op het rechte stuk. Dat is hier heel moeilijk, omdat je veel langzame bochten hebt, met lange rechte stukken ertussen."

Kan Max stunten dit weekend?


De mooie resultaten op vrijdag geven natuurlijk geen garantie voor de zaterdag en zondag en dus verwacht Max toch een lastigere kwalificatie. "Als we geluk hebben zit een P3 er bijvoorbeeld wel in. Maar dan moet alles perfect lopen. Normaal gesproken gaan Ferrari en Mercedes zich sterk verbeteren en zitten ze er weer voor tijdens de kwalificatie", vertelt Max over zijn kansen. Toch maakt hij wel een belangrijke kanttekening: ook bij Mercedes en Ferrari moet alles goed gaan op zaterdag en zondag.

Op de vrijdag verliep het namelijk niet best voor beide teams. Zowel Ferrari als Mercedes zat er nog niet lekker bij en de coureurs hadden het lastig op het circuit. "Bij Ferrari en Mercedes moet ook alles goed gaan natuurlijk, dus het gaat zeker spannend worden", blikt Max vooruit op de kwalificatie.

Vanmiddag om 15:00 uur mag Max zich gaan bewijzen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Daarvoor, om 12:00 uur, wordt de derde vrije training verreden.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen