Max Verstappen riskeert boete van 25.000 euro na missen persmoment

26 jun. 2017 07:40 Redactie

Max Verstappen niet aanwezig op verplicht persmoment


Na de vierde uitvalbeurt in zes wedstrijden, waarvan drie door een technisch mankement, was Max Verstappen er even helemaal klaar mee. De Nederlander verliet, in overleg met het team, al tijdens de wedstrijd het circuit en zocht zijn hotel op.

Daarmee miste Verstappen het verplichte persmoment na afloop van de wedstrijd. Op social media en op zijn eigen website reageerde Verstappen wel schriftelijk, maar een reactie op camera kwam er niet.

Omdat het persmoment na afloop van de wedstrijd (of tijdens de wedstrijd, wanneer een coureur is uitgevallen) verplicht is, kan Verstappen een boete krijgen van 25.000 euro. Of Verstappen deze boete krijgt is nog niet duidelijk, aangezien hij zijn vertrek wel gecoördineerd heeft met zijn team.

De reactie van Verstappen na afloop op zijn eigen website was duidelijk: "Ik ben erg teleurgesteld. De start was veelbelovend en ik had voor het podium kunnen gaan, wellicht zelfs meer. Door het zoveelste technische probleem ben ik uitgevallen. Ik ben er kapot van."

Foto: Mark Thompson/Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen