Max Verstappen schittert met podiumplaats in China!

09 apr. 2017 09:41 Redactie

Fabelachtige inhaalrace van Max Verstappen!


Max Verstappen liet zichzelf in China wederom zien als regenrijder. Op de vochtige baan klom hij in de openingsfase van P16 op naar P2, om uiteindelijk als derde te finishen.

Vanaf een zestiende positie begon Max Verstappen aan de Grand Prix van China. Op een vochtige baan koos Max net als de andere coureurs voor een start op de intermediates. De openingsronde was adembenemend en Max komt al op naar een zevende positie. Dat werd zelfs een zesde positie toen Vettel naar binnen ging. 

Tijdens de safety car situatie vanwege de crash van Antonio Giovinazzi profiteerde de Red Bull coureur van de dubbel wissel bij Mercedes, waar Bottas moest wachten in de pits. Als vierde hervatte Verstappen de race, maar dat werd al snel een derde plaats. Net als in Brazilië haalde Verstappen met speels gemak Kimi Raikkonen in voor de derde positie.

De opmars van de Nederlander stokte nog niet, want het gat naar teamgenoot Daniel Ricciardo werd dichtgereden. Het duurde dan ook niet lang voordat Verstappen met succes een aanval waagde en opklom naar de tweede positie. Een ongekende race wederom van Verstappen die in elf ronden tijd van P16 naar P2 opklom.

Naarmate de baan droger werd liep Lewis Hamilton verder weg bij Max Verstappen, die op zijn beurt een gat van vijf seconden had opgebouwd richting teamgenoot Daniel Ricciardo. De Australiër vormde een perfect buffer richting de Ferrari's van Raikkonen en Vettel.

In ronde 22 kwam daar verandering is toen Vettel eerst Raikkonen en vervolgens Ricciardo passeerde. De Duitser reed het gat naar Max binnen enkele ronden dicht en Verstappen maakte een fout aan het einde van het rechte stuk. De Nederlander remde te laat en schoot even van de baan af. Hierdoor kon Vettel hem passeren, maar was ook het gat richting Ricciardo weg. In de daaropvolgende ronde besloot Verstappen om zijn eerste stop te maken voor een nieuwe set van de supersoft banden.

Door de stop viel Max terug naar de zesde positie achter Bottas, maar Verstappen was veel sneller op zijn nieuwe banden. Met een cleane actie wist Max de vijfde positie te pakken, wat een vierde positie werd toen Ricciardo ook zijn eerste stop maakte. Dat werd een derde positie toen Kimi stopte. 

In de slotfase kwam teamgenoot Daniel Ricciardo dichterbij aan Verstappen en stond de druk er in de slotfase vol op bij Max. De Nederlander wist zijn teamgenoot voor te blijven en behaalde een prachtige podiumplaats!

Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen