Max Verstappen: "School was niet mijn ding"

04 jun. 2017 07:45 Redactie

Voor Max Verstappen telde alleen de Formule 1


Inmiddels is Max Verstappen alweer bezig aan zijn derde jaar in de Formule 1. Waar veel tieners zich momenteel druk maken over of ze hun examens al dan niet hebben gehaald, leidt hij een totaal ander leven.

Ook Verstappen, 19 jaar oud, had misschien dit jaar wel examen moeten doen als zijn leven anders was verlopen. De Nederlander stopte echter al op vijftienjarige leeftijd met onderwijs. In plaats daarvan reist hij met het Formule 1 circus de hele wereld over.

In een exclusief interview met Crash.net blikt Verstappen dan ook uitgebreid terug op zijn ietwat korte schooltijd. Over één ding is de Red Bull coureur zeer duidelijk. De vraag van Crash.net of Verstappen graag naar school ging, beantwoordt hij kort maar krachtig: "Nee!".

Tot zijn vijftiende kon Verstappen school nog combineren met het karten. Daarna bleek het een onmogelijke opgave te worden.

"Ik was 2 weken weg en vervolgens ging ik dan één week naar school. Dat was gewoon niet vol te houden", herinnert Verstappen zich nog goed.

Verstappen laat vervolgens weten dat hij het vak Geschiedenis nog wel boeiend vond maar dat Nederlands en Wiskunde hem niet lagen.

"Nederlands in het algemeen, het schrijven en de grammatica. Oh ja, en Wiskunde. Ik was daar eigenlijk best wel goed in maar vond er niks aan. Al dat nadenken en problemen oplossen is gewoon niet mijn ding."

De jonge Nederlander beseft zich maar al te goed dat het een risico was om met school te stoppen.

"Veel coureurs hebben hetzelfde gedaan. Maar als het niet goed uitpakt, dan moet je weer terug naar school en aan de studie."

Alleen dat vooruitzicht zorgde er al voor dat Verstappen wilde slagen in zijn doel om de Formule 1 te halen.

"Het was voor mij een extra motivatie om mijn uiterste best te doen. Ik heb nooit over iets anders nagedacht dan de Formule 1."
Foto: Philip Platzer/Red Bull Content Pool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen