Max Verstappen: 'Seizoen geslaagd bij een overwinning'

02 jun. 2017 16:42 Redactie

Max Verstappen hoopt dat Red Bull het gat dicht


De eerste zes races brachten voor Red Bull nog niet de gedroomde resultaten. Max Verstappen hoopt na de zomerstop mee te kunnen strijden voor de zeges.

Het Formule 1 team van Red Bul heeft nog wel wat werk te verzetten wil het Mercedes en Ferrari verslaan. De komende races komen er nog diverse upgrades op de RB13 en motorleverancier Renault komt voor de zomerstop met de langverwachte upgrade. Mede hierdoor is er optimisme binnen de renstal.

Voor Max Verstappen is het seizoen geslaagd als hij weer kan strijden met de topteams om de zeges. 

"Als we het gat dichten en kunnen vechten voor de zeges voor het einde van het seizoen dan is mijn seizoen geslaagd," laat hij Crash.net weten.

"Op dit moment is dat nog niet het geval. We moeten ons race voor race verbeteren."

De verbeteringen moeten niet alleen van Renault komen. De RB13 moet op alle vlakken verbeteren liet eerder ontwerper Newey al weten. Er moet meer downforce komen, de grip moet verbeteren en er is extra motorvermogen nodig.
 Vergt de RB13 een andere rijstijl van Max Verstappen?

 

"We hebben meer grip nodig. Als we meer grip hebben en de auto's anders te besturen is dan is het mijn taak om mezelf aan te passen aan de auto. Dat is de sleutel tot succes."

 

 De Nederlander stond dit seizoen een keer op het podium. De GP van China werd een indrukwekkende opmars onder wisselende weersomstandigheden. Verstappen kwalificeerde zichzelf als negentiende door een motorprobleem, maar wist een knappe derde positie te behalen.

 

Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen