Max Verstappen sluit vertrek bij Red Bull niet uit

23 jun. 2017 10:09 Redactie

Verstappen: 'Ik moet presteren dan komen er zeker mogelijkheden'


De speculaties omtrent de toekomst van Max Verstappen nemen met de week toe. De Nederlander is de meest gewilde coureur op de grid en is niet tevreden met de prestaties van Red Bull en Renault. Ligt zijn toekomst bij een ander team? 

In een interview met NBC wordt de Nederlander het hemd van het lijf gevraagd over Red Bull en zijn toekomst bij het team. Is Max niet teleurgesteld dat hij niet kan vechten voor de wereldtitel? 

"Soms heb je een goede auto en soms is de auto wat minder. Het team heeft hard gewerkt en we hebben goede stappen gezet. Zo ook in Canada, want ik lag daar tweede en kon wegrijden bij Bottas. We komen alleen flink tekort aan vermogen tijdens de kwalificaties. Als we kijken waar we stonden in de eerste race en waar we nu staan dan is dat al een grote stap voorwaarts."

Door de Renault-motor lijkt er een einde te komen aan de opmars van Verstappen. De verslaggever is van mening dat er alleen bij Ferrari of Mercedes kansen liggen op een wereldtitel. Moet Max de overstap maken naar een ander team? 

"Ik weet het niet. Hopelijk ziet de toekomst er goed uit met Red Bull, daar rij ik op dit moment. Ik denk niet veel na over de toekomst, dat heb ik nooit gedaan en ik leef in het moment. Dat was altijd het juiste voor me. Ik moet gewoon goed presteren en dan komen er zeker mogelijkheden."

Bij Ferrari en Mercedes komt een stoeltje vrij omdat de contracten van Raikkonen en Bottas aflopen. Zou Max ingaan op een aanbieding van deze teams als ze zijn contract afkopen bij Red Bull? Max Verstappen worstelt zichtbaar met de vraag van de interviewer.

"Zoals ik al zei, ik focus me op dit seizoen. Ik probeer om enkele mooie resultaten te behalen en moet me focussen op mezelf en zo goed mogelijk presteren. Dan zijn er veel mogelijkheden en kunnen we een beslissing nemen over mijn toekomst."

Het antwoord en de gezichtsuitdrukking van Max Verstappen laat volop ruimte voor speculaties omtrent zijn toekomt. 

Bekijk het interview in onderstaande clip:

 Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen