Max Verstappen: 'Spanje was hoopgevend voor Monaco'

16 mei 2017 11:49 Redactie

Max Verstappen: 'Monaco is een bijzondere race'


Volgt er eerherstel voor Max Verstappen in Monaco? Na twee uitvalbeurten op rij in Monaco, is het nu tijd om de finish te halen in het Prinsendom.

De GP van Spanje zat er al na een paar honderd meter op na een touche met Raikkonen. Jammer, want de upgrades leken goed te werken bij de Nederlander die een prima kwalificatie kende. De winst van het nieuwe aerodynamische pakket pakte met name goed uit in de langzame bochten, iets waar Monaco uit bestaat.

"Ik weet nog niet hoe dat uitpakt in Monaco. In Spanje waren we snel in de laatste sector wat een goed teken is."

"In Monaco spelen er ook nog andere aspecten mee, zo zijn de muren er dichtbij en is het zaak om de banden op temperatuur te krijgen. Dat laatste wordt nog wel een uitdaging, omdat de beschikbare banden eigenlijk te hard zijn voor dit circuit."

In 2015 en 2016 verging het Verstappen erg wisselend in de smalle straten. Razendsnelle rondetijden werden afgewisseld met crashes in de vangrail. Dit jaar moet het anders gaan, aldus de in het Prinsendom woonachtige Nederlander.

"Ik rij vaak genoeg door de straten. Het is een bijzonder circuit met een hele speciale ambiance, dat maakt het een unieke race."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen