Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen spreekt van mislukt seizoen ondanks podiumplaatsen

Na een periode waarin de gifbeker tot op de bodem leeg moest voor Max Verstappen, kon hij in Maleisië eindelijk weer lachen. Een week later in Japan behaalde de Nederlander vervolgens een prachtige tweede plek en dus lijkt het tij gekeerd. Toch wil Verstappen niet spreken van een geslaagd seizoen na twee goede resultaten op rij.

In het programma Peptalk van Ziggo Sport deed Max Verstappen zoals gewoonlijk zijn zegje. De Nederlander blikte terug op zijn goede race in Japan en zijn overwinning in Maleisië. "Twee goede weekenden achter elkaar is heel fijn. Maleisië was natuurlijk het mooist, maar dat we in Japan zo sterk zouden zijn had ik niet verwacht. Dat was heel erg mooi natuurlijk" , blikte Max terug op de afgelopen twee weken. In Japan zette Verstappen Lewis Hamilton ook nog vol onder druk in de laatste paar ronden, maar de overwinning zat er volgens de 20-jarige Nederlander niet in. "De overwinning was wat teveel gevraagd. Ik denk ook niet dat de achterblijvers echt veel hebben uitgemaakt. Ik zat er dichtbij, maar ik kon niet aanvallen" , was Verstappen nuchter.

Nu hij qua resultaat de beste twee weken uit zijn carrière te pakken heeft, is het seizoen nog niet direct geslaagd. Dat kan ook niet meer volgens Verstappen, die alle pech van dit seizoen nog niet vergeten is. " Het seizoen is nog steeds mislukt en dat blijft het ook. Het aantal punten dat ik ben misgelopen is natuurlijk niet goed te praten, maar het is wel mooi dat we nu twee goede resultaten op rij hebben behaald" , aldus Verstappen. In de komende wedstrijden wil Verstappen weer een mooi resultaat neerzetten om zo het seizoen in ieder geval goed af te sluiten. "Ik ga donderdag weer naar Engeland om in de simulator te trainen voor de komende twee wedstrijden. Hopelijk kunnen we daar weer een mooi resultaat behalen" , blikte Verstappen vooruit op de komende wedstrijden in Amerika en Mexico.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie