Max Verstappen staat stoeltje af aan Pierre Gasly voor testdagen Bahrein

17 apr. 2017 20:08 Redactie

Max Verstappen krijgt vrij van Red Bull


Max Verstappen kan zich in alle rust gaan voorbereiden op de Grand Prix van Rusland, over iets minder dan twee weken. De Nederlander zal zijn stoeltje tijdens de tweedaagse test in Bahrein afstaan aan het jonge talent Pierre Gasly, die ook onderdeel uitmaakt van de Red Bull-familie.

Morgen en woensdag krijgen de teams voor het eerst sinds Barcelona de mogelijkheid om hun nieuwe bolide te testen. Pierre Gasly, vorig seizoen de winnaar van de GP2-series, mag weer plaatsnemen achter het stuur van de Red Bull-bolide. Gasly hoopte vorig seizoen op een plaatsje bij Toro Rosso, maar werd uiteindelijk niet verkozen boven Daniil Kvyat. De Fransman kreeg als troost een plaatsje als reserverijder en testcoureur bij Red Bull Racing.

Naast Gasly is er nog een andere, opvallende, deelnemer aan de testdagen in Bahrein. De 36-jarige Gary Paffet zal op woensdag plaatsnemen achter het stuur van de Williams FW40. Paffet is zeker geen onbekende in de Formule 1 en reed al bijna 23.000 kilometer in een Formule 1-wagen. Toch stond hij nooit aan de start van een Grand Prix, alle kilometers die Paffet maakte waren testkilometers voor het team van McLaren. Paffet zal de gehele woensdag voor zijn rekening gaan nemen, terwijl Felipe Massa en Lance Stroll de wagen op dinsdag zullen delen.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen