Max Verstappen door het stof voor Braziliaanse fans

18 apr. 2017 07:01 Redactie

Max Verstappen biedt excuses aan voor opmerking over Brazilianen


Na afloop van de kwalificatie voor de GP van Bahrein stond het gezicht van Max Verstappen op onweer. Op weg naar een goede tijd was het Massa die ineens voor hem opdook en zijn ronde 'verknalde'.

Of hij verhaal ging halen bij de routinier? Dat was volgens Verstappen niet nodig. "Hij is een Braziliaan, daar valt niet mee te praten!"

Natuurlijk kreeg ook Felipe Massa lucht van de opmerkingen van de jonge Nederlander. Ook hij beet onmiddellijk van zich af en stelde dat Verstappen alleen maar een zondebok zocht voor zijn eigen falen. Tegelijkertijd wees hij Verstappen erop dat later dit jaar nog de GP van Brazilië wordt verreden en dat de 19-jarige Nederlander op zijn woorden moest passen.

Inmiddels heeft Verstappen via zijn Instagram account laten weten dat hij het niet zo heeft bedoeld en dat hij zeker niet de intentie heeft gehad om de Braziliaanse fans te kwetsten.

"Ik heb het gevoel dat ik mijn opmerkingen die ik maakte na de kwalificatie moet verduidelijken. Ik ben een gepassioneerde coureur. Ik was erg teleurgesteld na mijn laatste run en reageerde dan ook emotioneel. Dit werd uit zijn verband gehaald. Ik heb absoluut niet de bedoeling gehad om de Brazilianen te beledigen. Ik heb juist enorm veel respect voor ze, ze zijn ook altijd erg aardig voor mij als ik in Brazilië kom."

"Eén van de hoogtepunten uit mijn carrière tot nu toe was de GP van Brazilië van vorig jaar. Het was juist extra speciaal om dit te doen in het land dat zoveel legendarische coureurs als Senna, Fittipaldi en Piquet heeft voortgebracht. Ik bied dan ook mijn excuses aan elke Braziliaan aan die zich beledigd voelde en kijk er naar uit om weer in Brazilië te racen."

https://www.instagram.com/p/BS_sIKLAQeq/?taken-by=maxverstappen1&hl=nl
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen