Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen stunt met tweede tijd in kwalificatie GP Italië

De beloofde spectaculaire kwalificatie voor de GP van Italië bleef lange tijd uit. Er viel teveel regen waardoor de wedstrijdleiding na lang rekken besloot om de kwalificatie pas om 16:40 te hervatten. Daarna ontstond er een mooi gevecht voor de pole, waarin Max Verstappen alleen Lewis Hamilton voor zich moest laten gaan.

De kwalificatie voor de GP van Italië werd geteisterd door regenval. Met name het lange rechte stuk op Monza had veel last van stilstaand water, waardoor coureurs klaagden over aquaplaning. Romain Grosjean crashte al vroeg in de training, waardoor er een code rood ontstond. Lange tijd was het afwachten of en wanneer de sessie werd herstart. Uiteindelijk besloot de wedstrijdleiding om de kwalificatie pas om 16:40 weer te hervatten. Max Verstappen dook als eerste naar buiten en wilde zichzelf laten zien als erkend regenrijder. Vooraan waren het continu de beide Mercedessen en de Nederlander. Met nog vijf minuten te gaan in Q1 kozen de meeste coureurs er al voor om naar intermediates over te stappen. De omstandigheden waren nog lastig en niet alle coureurs verbeterden hun tijd. Afvaller: Magnussen, Palmer, Ericsson, Wehrlein en Grosjean.

Bij de start van Q2 waren de verschillen qua strategie groot. Een aantal coureurs koos voor de full wets, terwijl anderen voor intermediates kozen. Max Verstappen begon de sessie op regenbanden en zakte langzaam naar achteren. De Nederlander klaagde dat hij geen temperatuur in zijn banden kreeg. Uiteindelijk wisselden alle coureur naar de intermediates. Vooraan waren het de beide Mercedessen die oppermachtig waren. Max Verstappen ging als derde door naar Q3. Afvallers Q2: Perez, Hulkenberg, Alonso, Kvyat en Sainz Max Verstappen koos voor regenbanden in Q3 en dat was de juiste keuze. Mercedes kwam al na een ronde binnen om te wisselen naar de regenbanden. De posities wisselde iedere ronde en Verstappen zat er continu goed bij. In de slotseconden was het echter Lewis Hamilton die de pole afsnoepte van de Nederlander. Max Verstappen krijgt nog wel 20 posities gridstraf, waardoor hij morgen in de achterhoede moet starten. Lance Stroll en Esteban Ocon kenden ook een geweldige kwalificatie en starten morgen als tweede en derde. Voor Ferrari waren de druiven zuur met P7 voor Raikkonen en P8 voor Vettel.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"