Max Verstappen na teleurstellende vrijdag: 'P5 is het maximaal haalbare'

28 apr. 2017 16:08 Redactie

Max Verstappen baalt van 'lastige' vrijdag


Voor Max Verstappen is het weekend in Rusland niet al te best begonnen. In de eerste en tweede vrije training reed hij weliswaar keurig de vierde en vijfde tijd, maar zat hij ver van de snelste tijd af. Vooral Ferrari lijkt heel snel op het circuit dat Red Bull 'niet goed ligt', aldus Verstappen.

Zowel Verstappen als teamgenoot Daniel Ricciardo kwamen er niet aan te pas in de eerste en tweede vrije training in aanloop naar de Grand Prix van Rusland. In de eerste vrije training zat Max een seconde van de snelste tijd af, terwijl hij in de tweede vrije training 1,4 seconden tekort kwam. Daarnaast hielden motorproblemen Verstappen van de baan in de eerste en tweede vrije training. Een teleurstellende vrijdag dus voor de Nederlander, die niet veel verwacht van het weekend.

"Deze baan ligt ons niet echt, dus P5 of P6 is het maximaal haalbare", zei Verstappen na afloop tegen Verstappen.nl. Vooral het gebrek aan lange runs, veroorzaakt door motorproblemen, vindt Max vervelend. "Het is jammer dat we geen lange runs hebben kunnen doen. Gelukkig heeft Daniel er wel wat gedaan, dus die data kunnen we gebruiken."

Waar Red Bull in aanloop naar de Grand Prix van Rusland stiekem nog gehoopt had op een podiumplek, lijkt die hoop al vervlogen na dag één. Hoewel de tijden van de vrijdag nog niet alles zeggen, lijken Ferrari en Mercedes een stuk sneller op het semi-stratencircuit in Sochi. Vooral de combinatie van ultrasoft banden met de Ferrari lijkt zeer snel dit weekend. Mercedes komt nog niet lekker uit de startblokken, maar Red Bull zit ook een dikke halve seconde achter Mercedes in zowel de korte als de lange runs.

Morgen gaat de Grand Prix van Rusland verder met de derde vrije training en de kwalificatie. Uiteraard is de kwalificatie live te volgen via ons liveblog, evenals de race op zondag, die om 14:00 uur Nederlandse tijd van start gaat.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen