Max Verstappen telt de dagen af tot de start van nieuwe seizoen

17 feb. 2017 09:25 Redactie

Max Verstappen na zware training klaar voor het nieuwe seizoen


Op 26 maart begint Max Verstappen aan zijn eerste volledige Formule 1 seizoen bij het team van Red Bull Racing. Door de veranderende Formule 1 regels heeft hij de afgelopen maanden extra hard getraind in de sportschool. Max is er klaar voor en telt de dagen af.

Verstappen was deze week op bezoek bij het team van Red Bull Racing. Onderdeel van deze week was de seatfitting. Het schuimen van het F1-stoeltje voor de nieuwe Red Bull RB13. Tevens werd de nieuwe merchandise collectie van het team gelanceerd en stond er een fotoshoot op het programma. 

Max is blij dat hij weer terug is bij het team en telt de dagen af: "Ik ben erg blij om hier weer terug te zijn. Sinds nieuwjaar heb ik hard getraind om mezelf fysiek voor te bereiden. Nu is het wachten op de presentatie van de auto en dan kunnen we de baan weer op. Ik kijk er erg naar uit."

Verstappen bracht al de nodige uren door in de simulator, waarmee hij virtueel al in de nieuwe RB13 van het team reed. 

"Ik heb al een aantal malen gereden in de simulator en de bochtensnelheden zijn indrukwekkend. Natuurlijk wil je het in real life ervaren en gelukkig is het bijna zo ver. Ik kan niet wachten om weer aan de slag te gaan, om iedereen van het team weer te zien. Vervolgens de testdagen en dan de start van het nieuwe seizoen."

De nieuwe Formule 1 regels omvatten onder andere banden die 25% breder zijn en bredere vleugels. De auto's krijgen hierdoor meer neerwaarts druk, waardoor de bochtensnelheden omhoog gaan. Uiteindelijk is de verwachting dat de rondetijden met 3 tot 5 seconden naar beneden gaan. 

"We hebben bredere banden, een bredere auto en een grotere vloer. Samen met de grotere vleugels zorgt dit voor meer downforce. Het wordt interessant! De auto wordt iets zwaarder, maar dat zal niet zoveel invloed hebben. Op sommige banen gaan we drie seconden per rondje sneller, dat is echt aanzienlijk."

"Mijn training was hetzelfde als die van vorig jaar, maar de nadruk lag op het uithoudingsvermogen. Wat meer gewicht, wat meer herhalingen. Het zal zeker uitdagend worden voor ons, maar dat is onderdeel van ons werk."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen