Max Verstappen tevreden na ochtendsessie: 'Wil veel ronden rijden'

02 mrt. 2017 13:55 Redactie

Productieve ochtend voor Max Verstappen


Max Verstappen was de hele ochtend snel onderweg in zijn RB13. Op een kunstmatig natte baan in Barcelona topte de Nederlander vaak de tijdenlijst. 

Pirelli liet het circuit vollopen met 250.000 liter water zodat de coureurs de kans kregen om de regenbanden te testen. Max maakte daar gretig gebruik van en zijn doel was ook direct duidelijk: kilometers maken.

“Het is vandaag natuurlijk nat en de baan zal geleidelijk aan opdrogen. We gaan proberen om veel ronden te rijden.” liet hij in de ochtend weten.

Uiteindelijk begon Max op fullwets en wisselde hij al snel door naar intermediates. In de slotfase van de ochtendsessie zagen we de Nederlander in actie op de medium banden.

Zijn gevoel was de hele morgen goed: “Het ging niet verkeerd. Met het natte circuit was het een beetje anders allemaal. De baan was natuurlijk niet zo als gisteren omdat je met de regenbanden weinig grip hebt, maar we hebben aardig kunnen testen” liet hij Verstappen.nl weten.

Op dit moment rijdt de organisatie wederom met tankwagens over de baan, om deze opnieuw onder water te zetten. Om 14:00 begint de middagsessie die tot 18:00 duurt.

VOLG LIVE DE VERRICHTINGEN VAN MAX VERSTAPPEN IN BARCELONA

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen