Max Verstappen niet tevreden met één wereldtitel

06 mei 2017 10:54 Redactie

Verstappen pas tevreden als hij alle kansen heeft benut


Max Verstappen is realistisch genoeg om in te zien dat de wereldtitel dit Formule 1 seizoen buiten zijn bereik ligt. Het gat met zowel Mercedes als Ferrari is momenteel helaas te groot.

Toch lukt het Verstappen om ook dit seizoen weer alle aandacht op zich te vestigen. Zoals bijvoorbeeld tijdens de Grand Prix van China waar hij tot ieders verrassing naar het podium reed. Ook in Rusland stond Verstappen weer zijn mannetje en pakte hij direct bij de start twee plekken waaronder opnieuw zijn teamgenoot Ricciardo. Ook vorig jaar groeide Verstappen uit tot de absolute smaakmaker van het seizoen. In de nieuwste Kampioen, het magazine van de ANWB, laat Verstappen weten dat hij zich daar zelf niet mee bezig houdt.

"Daar was ik zelf niet mee bezig. Ik probeerde mijn best te doen om een goede race te rijden. Dat ik dan gezien werd als de smaakmaker, kwam er toevallig bij."

Vorig jaar in België was Max Verstappen dicht bij zijn allereerste pole uit zijn nog prille carrière. De poletijd neerzetten lijkt dit jaar een lastige opgave te zijn voor Verstappen. Echter, Verstappen waarschuwt alvast voor een 'nadeel' als hij wel vanaf pole start.

"Het zou saai zijn maar zo zou ik wel elke race winnen."

Dit jaar is de RB13 nog niet de winnende auto en kan Verstappen de wereldtitel wel uit zijn hoofd zetten. Dat neemt echter niet weg dat iedereen in de Formule 1 ervan uit gaat dat de jonge Nederlander vroeg of laat zijn eerste wereldtitel zal pakken. Natuurlijk is het vooral een kwestie van op het juiste moment in de beste auto te zitten. Ook Verstappen heeft altijd aangegeven dat het behalen van een wereldtitel zijn doel is, het liefst meerdere.

Op de vraag wanneer hij tevreden is, antwoordt de 19-jarige Red Bull coureur: "Ik weet op dit moment niet wanneer ik echt tevreden ben. Misschien heb ik straks in mijn carrière vier keer een WK gewonnen, maar ben ik toch niet tevreden omdat ik veel kansen heb gemist. Voorlopig is het focussen op het huidige seizoen."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen