Max Verstappen na tweede vrije training: 'We boeken vooruitgang'

12 mei 2017 16:30 Redactie

Max Verstappen positief verrast na trainingen


Het is het weekend van de waarheid voor Red Bull Racing. Het team introduceert in Spanje een update waarmee het weer in de buurt wil komen van Mercedes en Ferrari, die tot nu toe het Formule 1-seizoen hebben gedomineerd. Hoewel de verwachtingen van Red Bull op voorhand niet hooggespannen waren, leek het team er toch aardig goed bij te zitten tijdens de tweede vrije training in Barcelona.

Max Verstappen was dan ook tevreden na de tweede vrije training, waarin hij de vijfde tijd liet noteren. "We hebben meer grip in de langzame en snelle bochten en de auto stuurt beter in. Dus dat is positief", liet Verstappen weten tegenover Verstappen.nl. Tijdens de lange run noteerde Verstappen tijden die in de buurt kwamen van de tijden die Ferrari liet noteren. Red Bull maakt dus stappen, maar Verstappen verwacht nog geen wonder in Barcelona. "We zitten dichter in de buurt van Ferrari, maar we zijn nog wel het derde team. Als er vier auto's crashen zondag dan maak ik nog wel een kans", grapt de Nederlander.

De updates aan de RB13 van Verstappen lijken vooralsnog effect te hebben dus, hoewel het goed zoeken is naar de uiterlijke kenmerken van de updates. Verstappen voelt echter dat Red Bull op de goede weg is en dat stemt hem tevreden, al is er nog wel wat werk aan de winkel. "Er zit vooruitgang in, ik voel me er beter bij dus dat is positief. Maar we moeten nog wel keihard werken aan de snelheid van de wagen en de motor", aldus Verstappen.

Komende zondag gaat Max Verstappen op jacht naar een mooie klassering tijdens de Grand Prix van Spanje. Hoewel de kans klein is dat hij zijn huzarenstukje van vorig jaar kan herhalen, was de prestatie van Verstappen gedurende de tweede vrije training hoopgevend. Wie weet kan Red Bull zondag nog verrassen.

Foto: Alex Caparros/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen