Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen twijfelt over inzet nieuwe Renault-motor bij GP Italië

Het is nog onduidelijk of Max Verstappen op het snelle circuit van Monza ook wisselt naar de nieuwe versie van de Renault-krachtbron.

Verstappen laat onder andere aan Racingnews365 weten dat teamgenoot Ricciardo zeker wisselt naar de nieuwe specificatie van de Renault-motor. Eerder beloofde de Franse motorleverancier een significante stap voorwaarts, maar die woorden zijn (wederom) afgezwakt.

De zogeheten C-spec is in Monza beschikbaar en teamgenoot Ricciardo wisselt naar deze nieuwe motor. Zijn huidige krachtbron is aan het einde van zijn levensduur, waardoor een wisseling noodzakelijk is. Verstappen wacht eerst de data van de nieuwe motor af na de vrije trainingen op vrijdag. Dan neemt Red Bull de beslissing om Verstappen eventueel te voorzien van deze nieuwe krachtbron. "Ik kan dit jaar nog een keer wisselen naar een nieuwe motor zonder dat daar een gridstraf op volgt. We weten niet of we dit in Monza al gaan doen. Renault heeft de nieuwe versie van de motor beschikbaar, maar we weten nog niet of deze motor ook echt sneller is." Teambaas Horner liet eerder al weten dat Ricciardo sowieso moet wisselen en de strategie van Verstappen afhankelijk is van de resultaten van de nieuwe motor. Met het oog op de Grands Prix van Singapore en Mexico wil Red Bull geen risico's nemen, omdat het op deze circuits kansrijk is voor de overwinning.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden