Max Verstappen verbaasd over aanpassing kerbstones

24 mei 2017 20:19 Redactie

Max Verstappen snapt niet waarom de kerbstones zijn aangepast


Max Verstappen is verwonderd over het feit dat de organisatie van de Grand Prix van Monaco heeft besloten de kerbstones bij het zwembad aan te passen.

In vergelijking met vorig jaar heeft de organisatie de kerbstone bij het zwembad aan de binnenkant flink verhoogd, door er een soort 'drempel' neer te leggen. Dit moet ervoor zorgen dat de coureurs de bocht niet afsnijden, maar brengt volgens meerdere coureurs ook gevaren met zich mee.

Zo noemde Romain Grosjean de kerbstone een 'springschans'. De Fransman was van mening dat het gele gevaarte er voor kan zorgen dat de auto onbestuurbaar wordt, wanneer je er te hard over heen rijdt. Omdat dit gevaarlijke situaties kan opleveren, ziet de coureur van Haas de kerbstone liever verdwijnen. Grosjean kreeg bijval van Sergio Perez, die meende dat de coureurs 'de tribune in worden geslingerd', wanneer ze te hard over de kerbstone rijden. Perez voorziet dan ook problemen met de ophanging, waardoor de auto stuurloos wordt.

Max Verstappen reageerde desgevraagd ook op 'het gele gevaarte'. "Ik heb geen idee waarom ze die kerbstone zo hoog hebben gemaakt. Daar moeten we nu uit de buurt blijven", was zijn reactie op de nieuwe kerbstone. De Nederlander ziet de kerbstone dan ook liever gaan dan blijven. "Ik heb hier vorig jaar de vangrail uitgetest en daar wil je niet staan. Door die kerbstone kan je ophanging afbreken en dan stuiter je hard de muur in", waren zijn kritische woorden.

Verstappen denkt dat het nog wel aan de orde komt tijdens de rijdersbriefing, aangezien er meer coureurs zijn die er niet blij mee zijn. "Ze zijn wel echt hoog. We zullen het er na de trainingen morgen vast wel over hebben tijdens de rijdersbriefing", aldus Verstappen.

Foto: David Ramos/ Red Bull contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen