Max Verstappen verbreekt het ronderecord op Zandvoort

21 mei 2017 12:11 Redactie

Max Verstappen laat oude tijden herleven in Zandvoort


Al twee dagen lang kunnen de Nederlandse fans genieten van hun grote held tijdens de Jumbo Racedagen in Zandvoort. Speciaal voor de vele fans heeft de persoonlijke sponsor van Verstappen dit evenement opgezet.

Het is vooralsnog het enige moment om de 19-jarige Red Bull coureur op Nederlandse bodem in actie te zien. In twee dagen tijd verzorgt hij in totaal zeven demo's en is er volop gelegenheid om een handtekening of een selfie met Verstappen te scoren.

Red Bull Racing heeft speciaal voor dit evenement de RB8 meegenomen waardoor het geluid doet terugdenken aan vroegere tijden. Dat met deze auto nog steeds ongelofelijk snel gereden kan worden, bewees Verstappen tijdens één van zijn demonstraties.

Op zaterdag had de jonge Nederlander nog een voorzichtige 1.22.199 laten noteren. Op zondag deed hij er echter een schepje boven op en dook hij in de 1.19. Zijn beste rondetijd was uiteindelijk een 1.19.511.

Hiermee verdreef hij eindelijk het oude ronderecord van Luca Badoer uit de boeken. De Italiaan klokte in 2001 een 1.19.880 met een Ferrari Formule 1 auto.
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen