Max Verstappen verkozen tot 'Driver of the Day'

09 apr. 2017 10:21 Redactie

Max Verstappen 'coureur van de dag' door magistrale inhaalrace


Max Verstappen reed een fenomenale inhaalrace in China en is daardoor door de fans uitgeroepen tot de 'rijder van de dag'. De Nederlander reed vanaf de zestiende plaats naar het podium en deed weer een aantal prachtige inhaalacties.

Het begon voor Max al tijdens de eerste ronde, waar hij van de zestiende plaats oprukte naar de achtste plaats. Na een prima start lag hij al twaalfde en daarna remde hij nog een aantal coureurs uit alsof ze stilstonden. Vervolgens had Max wat geluk met de Virtual Safety Car en de Safety Car die in de baan kwam, waardoor hij door een slimme pitstop te maken alweer vierde lag in de wedstrijd.

De wedstrijd moest toen eigenlijk nog beginnen, maar Max kon het podium al ruiken. Na de herstart pakte hij direct Kimi Raikkonen in en opende de jacht op Daniel Ricciardo, die een paar ronden later aan de beurt was. Na amper 15 ronden reed de Nederlander daardoor alweer tweede.

Door de verwachte pitstop viel Verstappen even terug naar de zesde positie, maar door de pitstops van de mannen om hem heen kwam hij terug op P3, met Daniel Ricciardo in zijn nek. Verstappen wist Ricciardo nog net van zich af te houden, waardoor hij voor het eerst dit seizoen mee mocht naar het podium.

Die podiumplaats bracht Verstappen dus ook de titel 'rijder van de dag', een titel die hij vorig jaar ook al regelmatig in de wacht sleepte.

https://twitter.com/F1/status/850979537793961984

Foto: Mark Thompson/Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen