Max Verstappen verkozen tot 'driver of the year'

30 dec. 2016 18:02 Redactie

Max Verstappen stal de show in 2016


De redactie van Racingnews365 blikt nog een keer terug op het jaar 2016 en geeft haar oordeel over de prestaties van de diverse talenten, coureurs en teams. Onze (vaste) redactieleden mogen per categorie hun top drie geven, met daarbij een onderbouwing.

Rik


 1. Max Verstappen

 2. Lewis Hamilton

 3. Nico Rosberg


Toelichting:

2016 was in alle opzichten het jaar van Max Verstappen. Het was de enige coureur dit jaar waar niemand omheen kon. De coureur die constant werd gezocht door fans, commentatoren, journalisten en de wedstrijdregie. Vorig jaar liet hij zijn talent zien, dit jaar zijn klasse. Lewis Hamilton staat bij mij boven Nico Rosberg omdat Rosberg vooral profiteerde van Hamilton zijn pech. Slechts in één wedstrijd (Singapore) reed Rosberg naar de overwinning zonder dat daar pech of een fout van Hamilton aan vooraf ging.

Hamilton liet in Brazilië zien dat het een bijzondere coureur is, alleen werd dat overschaduwd door Max. Mochten die twee elkaar in de toekomst vaker gaan tegenkomen, wordt gegarandeerd spektakel.

Wanda


 1. Max Verstappen

 2. Fernando Alonso

 3. Nico Rosberg


2016 was voor mij echt het jaar van Max Verstappen. Eindelijk gebeurde er weer eens wat in de formule 1 en dat allemaal dankzij onze landgenoot. Elke race zat ik weer vol spanning te kijken en op een gegeven moment voelde het gewoon al vertrouwd om hem te zien mee doen om de podiumplaatsen.

Hoe bizar is dat eigenlijk? Ook de manier waarop hij met alle druk om is gegaan, vind ik ongelofelijk knap. Je moet maar in zijn schoenen staan en tig kampioenschappen krijgen toebedeeld en vergeleken worden met Senna en Schumacher. Als je dan als 19-jarige zo met die druk om kan gaan, dat is fantastisch.

Ruud


 1. Max Verstappen

 2. Lewis Hamilton

 3. Fernando Alonso


Dit jaar was het jaar van Max Verstappen. De Nederlander maakt een stormachtige carrière door en is op alle vlakken de meest besproken coureur van het seizoen. Van de eerste tot de laatste race, het ging altijd over Max. In Spanje was zijn overwinning een zeer sterk staaltje, maar ook de regenraces in Engeland en Brazilië waren subliem, evenals zijn inhaalrace in Abu Dhabi. Natuurlijk had ook Max nog zijn leermomenten, zoals in Australië en Monaco, maar die gaan er de komende jaren wel uit. Voor de fans alleen een nadeel: Op het moment dat Max de poles en zeges gaat pakken, moeten we zijn inhaalacties missen!

Hamilton kan zichzelf wel voor zijn kop slaan. De Brit kende een rumoerige winter en zette de bloemetjes in de eerste seizoenshelft te vaak buiten. Hij herpakte zich na Spanje ijzersterk en liet zien dat hij de beste formule 1 coureur van het veld is. Fernando Alonso was zoveel beter dit jaar dan zijn nukkige Honda motor. In 2015 hoorden we hem nog vaak klagen, maar in 2016 gaf hij het goede voorbeeld voor Vettel: Ook al gaat het minder, zijn de prestaties van de auto niet zoals je had gehoopt, ga er voor zitten en toon je talent! Dan komen de mooie resultaten vanzelf.

De winnaar is….


Een duidelijke nummer een in de verkiezing en daarmee de eerste winnaar van de Racingnews Award voor 'driver of the year. Nee geen beeldjes, kunstwerken of andere zaken, maar wel een eervolle vermelding in onze virtuele ‘Hall of Fame’.

max verstappen award

 

 

De voordelen van een account:

 • Reageren op artikelen

 • Toegang tot exclusieve content

 • Win mooie prijzen met quizen en spellen

 • Profiteer van exclusieve voordelen