Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen verrast met derde startplaats in Maleisië

Lewis Hamilton kende een zeer goede dag in Maleisië. De Brit pakte de pole voor de race van morgen en profiteerde optimaal van de pech van concurrent Vettel. Max Verstappen had een uitstekende kwalificatie en start vanaf de derde plaats.

In het eerste deel van de kwalificatie zat de spanning met name bij Ferrari en Sebastian Vettel. De Duitser moest na afloop van de derde training zijn motor wisselen, maar in zijn eerste run had hij technische problemen. Een race tegen de klok volgde voor het team om zijn auto op tijd gereed te krijgen, maar het team slaagde daar niet in. Hierdoor start Vettel als twintigste en laatste. De topteams kozen allemaal voor een setje van de soft banden om hun tijd in Q1 neer te zetten. Max Verstappen zat er prima bij met een tweede tijd achter Lewis Hamilton. Achteraan was het spannend, maar waren het uiteindelijk Grosjean, Magnussen, Wehrlein, Ericsson en Vettel die afvielen. In Q2 kwamen alle coureurs in actie op de supersoft banden. Vooraan was het extreem spannend tussen Raikkonen, Verstappen en Hamiton die elkaar minder dan één tienden toegaven. Raikkonen en Verstappen waren tevreden met hun run en beperkten zich tot een run. Ricciardo, Bottas en Hamilton gingen nog een tweede keer naar buiten. Bottas pakte de snelste tijd voor Raikkonen, Verstappen, Hamilton en Ricciardo, waarbij de top vijf extreem dicht bij elkaar zat. Het was dringen voor de laatste plaatsen in de top 10. De beide McLaren's wisten zich wederom te kwalificeren voor Q3. Massa, Palmer, Stroll, Sainz en Gasly vonden hun Waterloo.

De strijd om de pole ging verder in de top 10 kwalificatie. Alle ogen waren gericht op het team van Mercedes, dat hun motor in Q3 nog wat verder op kon draaien. Lewis Hamilton nam in zijn eerste run al een voorschot op de pole en bleef Raikkonen twee tienden voor. Daarachter waren het Ricciardo, Verstappen en Bottas. In de laatste run wist Max Verstappen zichzelf naar de derde plaats te rijden. Kimi Raikkonen kwam 0,045 tekort op Lewis Hamilton die uitstekende zaken deed. Lewis Hamilton pakte de pole en deed uitstekende zaken.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen