Max Verstappen verslaat Ricciardo weer tijdens kwalificatie

10 jun. 2017 20:32 Redactie

Max Verstappen hoopt mannen voor hem te kunnen volgen


Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada was een vijfde positie het maximaal haalbare voor de Nederlander. Verstappen versloeg wederom teamgenoot Daniel Ricciardo in de strijd om de vijfde plaats.

Ondanks de vijfde positie was de Nederlander niet helemaal tevreden met zijn Red Bull zo liet hij Ziggo Sport weten.

"De balans van de auto was vanmorgen best wel goed, maar we blokkeerde iets teveel aan de achterkant. We hebben wat dingen aangepast voor de kwalificatie maar dat pakte niet goed uit. Onder andere de rijhoogte hebben we aangepast, maar dat vond ik niet erg prettig. Dat kunnen we helaas nu niet meer veranderen nu."

Was kwalificeren vorig jaar nog het zwakke punt voor Verstappen, dit seizoen is hij uitstekend op dreef. Ook in Canada rekende hij af met Daniel Ricciardo. Het hele weekend is Max al sneller dan zijn teamgenoot. In Q2 was het gat met de snelste tijd slechts twee tienden, maar uiteindelijk gaf Max in Q3 bijna een seconde toe, wat voornamelijk veroorzaakt werd door een gebrek aan motorvermogen.

"Het is altijd belangrijk om Daniel te verslaan. We wisten dat we tijdens de kwalificatie vermogen tekort kwamen ten opzichte van Mercedes en Ferrari. In Q3 draaien ze die motor gewoon verder open."

Morgen is het doel om ongeschonden de eerste ronde door te komen en minimaal de huidige positie te behouden.

"Ik weet niet of we snel genoeg zijn om de auto's voor ons bij te houden. Het belangrijkste is om de vijfde positie bij de start te behouden."

 

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen