Max Verstappen: "Ik verwacht geen grote verrassingen in Melbourne"

10 mrt. 2017 18:56 Redactie

Verstappen rijdt tweede tijd op laatste testdag, maar staat lang stil


Max Verstappen mocht voor het team van Red Bull Racing de testweken op het circuit van Barcelona afsluiten. Hij deed dat met een goede tweede tijd, maar Verstappen stond in de middag ook lange tijd in de garage.

Verstappen zette tevens de snelste tijd van Red Bull in deze testweken neer. Op de superzachte band noteerde hij een 1:19.438. Dat bleek bij lange na niet genoeg om het Kimi Raikkonen lastig te maken (1:18.634 op de superzachte band), maar het gaf wel aan dat de RB13 de snelheid niet mist. De betrouwbaarheid is echter wel een vraagteken, maar Verstappen is vol vertrouwen richting de eerste Grand Prix.

"Nee, ik ben niet bezorgd", zei Verstappen na afloop van de testdag. "We testen juist om alles op de proef te stellen dus dan gaan er ook dingen mis. Ik heb er alle vertrouwen in dat Renault het voor Melbourne kan oplossen, het is niet zo'n groot probleem", aldus Verstappen tegenover Verstappen.nl.

Al met al was het toch een positieve dag voor Verstappen, die in elk geval de snelheid heeft kunnen testen. "Het was uiteindelijk een positieve dag. We hebben veel gewerkt aan de balans en die is ook verbeterd. De prestaties voor nu zijn wel oké, maar we willen en moeten ons verbeteren."

Aan een voorspelling waagt de Nederlander zich niet. Zelfs na Australië is het nog niet met zekerheid te zeggen waar Red Bull staat volgens Verstappen. "Ik verwacht geen grote verrassingen in Melbourne. Tijdens de tests laat je nooit het achterste van je tong zien, dus het is afwachten. Maar zelfs na Melbourne weet je het nog niet helemaal zeker, dus we moeten hard blijven werken om de auto te verbeteren", sloot Verstappen af.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen