Max Verstappen verwacht nog veel van Red Bull

02 mrt. 2017 10:45 Redactie

Max Verstappen: 'Red Bull zit pas op 60%'


Max Verstappen heeft alle vertrouwen in zijn nieuwe Red Bull. Volgens de Nederlander bouwt het team de testdagen rustig op. Een gevecht tussen Mercedes, Ferrari en Red Bull is dan ook zeker denkbaar.

Verstappen sprak in een interview met het Duitse RTL over de nieuwe RB13 en zijn verwachtingen voor het nieuwe seizoen. De Nederlander is positief gestemd. "We zitten pas op zestig procent van ons potentieel. We hebben nog veel werk te verzetten, maar dat geldt voor alle teams."

"We zijn tevreden met hoe het gaat. Waar we staan? Dat is lastig te zeggen. Voor de Formule 1 is het natuurlijk beter als het veld dichter bij elkaar komt. Ik hoop dat Mercedes, Ferrari en Red Bull elkaar weinig ontlopen."

De nieuwe Formule 1 regels maken het racen voor de coureurs leuker. De auto's hebben veel meer grip en de rondetijden vliegen omlaag. "Dit is erg leuk. Je hebt meer grip en tractie. Alles is beter geworden ten opzichte van vorig jaar."

"Op de baan heb je wel wat minder ruimte door de grotere banden. Dat is misschien het enige nadeel."

In een interview met Sky Sports werd Max de vraag gesteld of hij wel klaar is voor het gevecht voor de wereldtitel. Lewis Hamilton liet weten dat Verstappen nog 'slechts een tiener is'.

"Dat is geen issue. Maar we zien het wel, ik focus me daar niet op. Ik wil zoveel mogelijk kilometers maken en heb nog geen doelstellingen voor het nieuwe jaar."

Door de nieuwe regels hebben de auto's meer grip en zijn er meer bochten vol gas. Inhaalkoning Max zou hierdoor een deel van zijn extra gave kunnen verliezen. Wordt het niet te makkelijk het komende jaar? 

"Nee, je moet ze alleen wat sneller inhalen." laat Max lachend aan Ted Kravitz weten.

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen