Max Verstappen vierde, pole voor Raikkonen in Monaco!

27 mei 2017 15:02 Redactie

Raikkonen pakt pole, Max Verstappen kwalificeert zich als vierde


Een ongekend spannende kwalificatie voor de GP van Monaco leverde eindelijk weer eens een pole voor Kimi Raikkonen op! Max Verstappen start vanaf een mooie vierde startpositie.

Het was een drukke kwalificatie in Monaco. Alle coureurs gingen direct in Q1 de baan op en probeerden in de drukte de ideale ronde neer te zetten. Vooraan was het een spannende strijd tussen Ferrari en Red Bull. Max Verstappen, Daniel Ricciardo en de beide Ferrari's gaven elkaar geen duimbreed toe. Max Verstappen ging als snelste door naar Q2 met 0,012 voorsprong op Sebastian Vettel.

Achteraan was het nog even spannend voor Esteban Ocon. Het team kon hem met 10 minuten op de klok de baan op krijgen, na zijn crash van vanmorgen. In twee uur tijd was de complete rechter voorkant vervangen. Het was net niet genoeg om door te gaan naar Q2. Vanzelfsprekend behoorden Palmer en Stroll tot de afvallers.

De afvallers waren: Ocon, Palmer, Stroll, Wehrlein en Ericsson. 

Q2 werd een herhaling van Q1 met volop actie op de baan. Vooraan waren het wederom Ferrari en Max Verstappen die knokten voor de snelste tijden. Lewis Hamilton had grote problemen om zijn auto op snelheid te krijgen. In zijn laatste ronde crashte Stoffel Vandoorne in de befaamde chicane bij het zwembad. Hierdoor kwam Hamilton niet verder dan de veertiende tijd!

Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel trapten het gas diep in en sloegen een gat naar de rest van het veld. Max Verstappen ging al derde door naar de top 10 kwalificatie.

Afvallers: Kvyayt, Hulkenberg, Magnussen, Hamilton en Massa

De top 10 kwalificatie werd een herhaling van de eerdere delen. Kimi Raikkonen opende in 1.12,2 en trok een groot gat richting de concurrentie. In de laatste vijf minuten ontspon zich een mooie strijd voor de pole. Raikkonen was nipt sneller dan Vettel en Bottas! Het verschil bedroeg 0,045 ten opzichte van nummer drie Bottas.

Max Verstappen moet drie tienden toegeven en start als vierde voor teamgenoot Daniel Ricciardo.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen