Max Verstappen vijfde, Hamilton pakt de pole in Canada

10 jun. 2017 20:02 Redactie

Max Verstappen verslaat Ricciardo, pole voor Lewis Hamilton


De kwalificatie voor de GP van Canada was wederom ongekend spannend. Lewis Hamilton troefde rivaal Sebastian Vettel af. Max Verstappen reed een keurige vijfde tijd.

In het eerste deel van de kwalificatie weinig verrassingen. De bekende namen behoorden tot de afvallers, maar Pascal Wehrlein zal zichzelf een ander einde van de kwalificatie hebben voorgesteld. Met nog een minuut te gaan crashte hij in de eerste bocht. Verder zagen we de bekende afvallers, met wederom de grote verschillen tussen de teamgenoten. Stoffel Vandoorne (16), Lance Stroll (17) en Kevin Magnussen (18) gaven beide meer dan een halve seconde toe op hun teamgenoten.

Afvallers: Vandoorne, Stroll, Magnussen, Ericsson en Wehrlein.

De strijd voor de beste tien posities barstte in alle hevigheid los tijdens Q2. Het was dringen voor de laatste posities in de top tien, waarbij de beide Toro Rosso coureurs net buiten de boot vielen. Daniil Kvyat noteerde de elfde tijd voor Fernando Alonso. De McLaren coureur kende wederom een uitstekende kwalificatie. Jolyon Palmer kwam niet verder dan de vijftiende positie en gaf liefst zeven tienden toe op teamgenoot Hulkenberg.

Vooraan waren het de beide Mercedessen die nipt sneller waren dat de beide Ferrari's. Max Verstappen gaf twee tienden toe en ging als vijfde door naar Q3.

Afvallers Q2: Kvyat, Alonso, Sainz, Grosjean en Palmer.

Tijdens de laatste twaalf minuten ging het gevecht voor de pole in volle hevigheid verder. Mercedes vs. Ferrari, het gevecht van dit hele seizoen kreeg een vervolg. De sterke Mercedes-motor hielp Lewis Hamilton en Valtteri Bottas in de slotfase. Als eerste wist Hamilton een 1.11 te noteren, waarmee hij een groot gat trok richting de rest. Sebastian Vettel antwoordde direct en was slechts vier duizendsten langzamer dan de Brit. Hamilton antwoordde in zijn laatste ronde en sloeg een gat van drie tienden.

De beide Red Bulls konden geen vuist maken en moesten genoegen nemen met de vijfde en zesde positie. Max Verstappen was snel onderweg, maar kwam snelheid tekort op het lange rechte stuk. Een vijfde positie was het maximaal haalbare, maar de Nederlander was weer sneller dan teamgenoot Ricciardo.

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen