Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen vijfde in GP van Brazilië

De Formule 1 GP van Brazilië bracht Max Verstappen een vijfde plaats. De Nederlander was in zijn Red Bull kansloos tegen het motorgeweld van Mercedes en Ferrari.

Max Verstappen begon als vierde aan de Grand Prix van Brazilië. De Red Bull-coureur wist bij de start zijn vierde positie te behouden. De eerste ronde verliep chaotisch met meerdere crashes waardoor de Safety Car de baan opkwam. Na de herstart kon Max Verstappen aanhaken bij Kimi Raikkonen in het gevecht voor de derde plaats. Het gat bleef continu ongeveer een seconde, maar Bottas en Vettel liepen weg.

Verstappen kon niet aanvallen bij Raikkonen en zag het gat langzaam oplopen. Achter hem kwam de opgestoomde Lewis Hamilton met rasse schreden dichterbij. Het team van Red Bull verknoeide vervolgens de race met een slechte strategie. De banden van Verstappen waren versleten, maar desondanks liet het team hem drie ronden te lang doorrijden. Hierdoor kwam Hamilton tot op vier seconden en groeide het gat naar Raikkonen van twee naar zes seconden. Na de pitstop van Verstappen kwam hij op de soft banden in een goed ritme en won langzaam tijd terug ten opzichte van Raikkonen. Met nog 28 ronden te gaan bedroeg de achterstand 3,5 seconden. Hamilton stopte in ronde 44 waardoor Max zijn vierde plaats weer terugkreeg. Het gat naar Hamilton was elf seconden, maar de wereldkampioen reed op de snellere supersofts. Het gat verdween als sneeuw voor de zon en Verstappen moest alles uit de kast halen om de vierde positie te verdedigen. In ronde 59 was Verstappen kansloos toen Hamilton hem voorbij vloog. De Mercedes-motor maakte gehad van de Renault. Meer dan een vijfde plaats zat er voor de Nederlander niet in. Nadat Hamilton hem voorbij was, was het een kwestie van de race uitrijden.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst