Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen vijfde tijdens tweede training GP Italië 2017

Het team van Mercedes was weer het snelste tijdens de tweede vrije training voor de GP van Italië. Valtteri Bottas bleef Lewis Hamilton en Sebastian Vettel nipt voor. Max Verstappen eindigde voor Daniel Ricciardo op de vijfde plaats.

Onder droge omstandigheden ging de tweede vrije training voor de GP van Italië van start. In de eerste fase van de training kwamen alle coureurs in actie op de soft banden. Daarbij waren de verschillen aanzienlijk kleiner dan tijdens de eerste training. Lewis Hamilton was in deze fase wederom het snelste, waarbij hij liefst vier tienden los van de rest van het veld was. De beide Ferrari's gaven een halve seconde toe. Max Verstappen kwam tot op zeven tienden, waarmee het gat aanzienlijk kleiner was dan in de ochtend. Halverwege de training maakten de softs plaats voor de supersofts. Het was wederom Mercedes dat het snelste was, maar Vettel gaf slechts een tiende toe. Max Verstappen noteerde een vijfde plaats op een volle seconde, voor teamgenoot Ricciardo.

De klassieke 'no power, no power' van Fernando Alonso was ook weer aanwezig. Gelukkig kon de Spanjaard zijn weg vervolgen in de McLaren-Honda. Verrassend genoeg stonden de beide McLarens het grootste deel van de training in de top 10. De McLaren's maakte daarbij wel weer gebruik van elkaars slipstream. Bij Renault waren er wederom grote problemen. Carlos Sainz blies zijn motor met een mooie rookpluim op aan het einde van de grid. Ook Nico Hulkenberg kampte met technische problemen, waardoor hij de helft van zijn training misliep. Voor Kevin Magnussen zat de training erop toen de achterwielophanging van zijn Haas afbrak. Daniil Kvyat werd in de slotfase van de training naar binnen geroepen. De Toro Rosso coureur, met Renault-motor, kampte met een nog onbekend technisch probleem. Valtteri Bottas was nipt sneller dan teamgenoot Lewis Hamilton. Daarachter was het Vettel die goed kon volgen voor Raikkonen. Max Verstappen moest een volle seconde toegeven op P5, maar was drie tienden sneller dan teamgenoot Ricciardo.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden