Max Verstappen voelt geen druk in de Formule 1

22 mei 2017 09:00 Redactie

Max Verstappen blijft realistisch ondanks de druk


Sinds zijn intrede in de Formule 1 houdt Max Verstappen de gemoederen flink bezig. In eerste instantie vonden velen hem te jong. Vervolgens was er kritiek over zijn rijstijl terwijl tegelijkertijd ook het respect groeide. Inmiddels is de Nederlander uitgegroeid tot een van de sterren van de F1.

Nu in zijn derde Formule 1 jaar wordt Verstappen met zijn negentien jaar al gezien als een vaste podiumkandidaat. Dit jaar is de Nederlander met de RB13 helaas nog niet snel genoeg. Op zijn eigen site vertelt Verstappen dat er achter de schermen door de monteurs nog steeds hard wordt gewerkt aan verbetering van de Rb13.

"Ze zijn natuurlijk ook niet blij. Ze hadden verwacht dat we het wel even zouden doen, vooral met de nieuwe reglementen. Dat is tot nu toe helaas niet gelukt. Ze zijn hard aan het werk, want ze vinden het ook niet fijn wat er allemaal geschreven wordt. Er komen wat goede updates naar Monaco toe, dus we gaan het zien.”

Al op vrij jonge leeftijd maakte Verstappen zijn debuut in de kartsport. Sindsdien heeft hij de nodige klassen doorgelopen om uiteindelijk in de Formule 1 te belanden. Hij weet dan ook als geen ander hoe het is om onder druk te presteren. Hoewel hij dat zelf duidelijk anders ervaart.

“Racen is het leukste wat er voor me is, dus welke druk? Door de jaren heen leer je wel wat je moet doen. Als je vertrouwen in jezelf hebt, gaat de druk heel snel weg. Als het dan wat minder gaat en je hebt een teamgenoot die je verslaat, komen er meer dingen bij kijken. Ook als je je niet goed voelt in het team, kan de druk oplopen. Dat hebben we tot nu toe gelukkig nog niet gehad.”

Waar veel fans vooral de start met argusogen bekijken, blijft Verstappen ook dan nuchter en realistisch.

“Er is dan positieve spanning. Als er iets fout gaat met de start, denk ik: ‘ik heb nog anderhalf uur om het goed te maken.’ Dat neemt ook veel druk weg.”
Foto: David Ramos/ Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen