'Max Verstappen voldoet niet aan zijn doel'

26 mei 2017 19:55 Redactie

Voor Max Verstappen telt maar één ding en dat is winnen


Hoewel Verstappen nog nooit de finishvlag zag vallen in Monaco, zal hem dat niet weerhouden om vol op de limiet te gaan in de race. Voor hem telt tenslotte maar één ding en dat is winnen.

Max Verstappen maakt meestal een fout maar één keer, maar toch ging het ook in zijn tweede GP van Monaco opnieuw mis voor de jonge Nederlander. Sterker nog, zowel in de kwalificatie als in de race kwam hij hardhandig in aanraking met de vangrail.

Dit weekend wordt zijn derde optreden in wat inmiddels geldt als zijn thuiscircuit. Verstappen heeft er sinds een dik jaar een appartementje en scheurt regelmatig in zijn vrije tijd op een scooter door het vorstendom. Zaterdag en zondag mag hij in ieder geval zijn kunsten opnieuw vertonen met de RB13. Na twee keer te zijn gecrasht in de race is het voor de 19-jarige Red Bull coureur vooral zaak om uit de vangrail te blijven.

Afgelopen donderdag ging het ook in de eerste vrije training bij de chicane bij het zwembad even mis. Een beschadigde vloer en tijdverlies in de oefensessie tot gevolg. Het deerde Verstappen echter niet om daarna weer gewoon vol gas te gaan. Ook in de derde vrije training zal de Nederlander opnieuw de limiet gaan opzoeken. Datzelfde geldt natuurlijk voor de kwalificatie, tenslotte is dit misschien wel de enige kans voor Red Bull op een plek op de eerste startrij.

Tenslotte zal Verstappen ook in de race elke mogelijkheid willen benutten om naar voren te komen.

"Ik hoop dat ik elke race win, maar dat lukt me niet zo vaak. Dus eigenlijk kun je zeggen dat bijna elke race anders verloopt dan ik zou willen…"
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen