Max Verstappen: "Het was een prima dagje"

28 feb. 2017 19:22 Redactie

Max Verstappen kijkt tevreden terug op zijn eerste kennismaking met de RB13


Vandaag was het de beurt aan Max Verstappen om de RB13 uitgebreid uit te testen. Gisteren verliep de eerste testdag voor Red Bull met Daniel Ricciardo niet zonder problemen. Op de tweede testdag legde Verstappen in ieder geval heel wat kilometers af op het Circuit van Catalunya.

De jonge Nederlander moest gisteren nog toekijken hoe Ricciardo de ochtend grotendeels in de pits moest blijven vanwege problemen met een sensor en een batterij. Vandaag was het dan eindelijk zijn beurt om de RB13 uitgebreid aan de tand te voelen. Hoewel hij het in de ochtendsessie nog redelijk rustig aan deed, liet hij wel al direct weten dat het gevoel goed zat. 's Middags schroefde Verstappen zijn tempo op en perste hij er een paar stints uit met constante rondetijden. Uiteindelijk was zijn snelste tijd 1.22.200 goed voor de derde plek achter Raikkonen en Hamilton.

Na de problemen van gisteren, was vandaag vooral het doel om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Met 89 ronden op de teller was Verstappen één van de productiefste rijders van vandaag. Aan zijn eigen site Verstappen.nl laat hij dan ook weten dat het vooral draaide om de juiste balans te vinden.

"We hebben genoeg rondjes kunnen rijden en we hebben weinig problemen gehad. We hebben als eerste geprobeerd om een goede balans in de auto te krijgen en als dat goed zit, ga je andere dingen proberen. Daar waren we vandaag naar op zoek en dat ging steeds beter.”

De auto's zijn dit jaar uitgerust met bredere banden en zijn daarnaast zwaarder. Ook Verstappen heeft duidelijk dit verschil wel gemerkt.

"Je neemt iets andere lijnen. De curbstones kun je niet zo ver overheen omdat er bredere banden op zitten, dus het is wel een beetje anders rijden. Ook ga je wat harder door een bocht, wat je fysiek ook wat meer voelt. Er komen meer krachten op je lichaam. Het is zwaarder voor je nek, je bovenlichaam en je armen. Achter een andere auto aan rijden voelde echter niet veel anders vergeleken met vorig jaar.”

Tenslotte laat Verstappen nog weten dat hij met een positief gevoel terugkijkt op zijn eerste testdag.

"Het ging prima. Het is natuurlijk veel te vroeg om te zeggen hoe goed dat we zijn of hoe goed dat de anderen zijn, maar we hebben ons programma kunnen doen en ik denk dat we tevreden kunnen zijn over vandaag."

Aankomende donderdag komt Verstappen opnieuw in actie met de RB13 tijdens de eerste testweek in Barcelona.
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen