Max Verstappen: 'We hebben een grote stap gemaakt'

13 mei 2017 19:33 Redactie

Max Verstappen: 'Dit was een perfect rondje'


Blije gezichten bij Red Bull Racing na afloop van de kwalificatie. Max Verstappen en Daniel Ricciardo kwalificeerden zichzelf op de vertrouwde derde rij, maar het gat was aanzienlijk kleiner.

"Dit was een erg goede kwalificatie. Alles ging perfect en we kenden geen enkel probleem. Mijn ronde was gewoon perfect."

Het verschil was in Rusland nog anderhalve seconde per ronde, maar dat is een ander type circuit. Tijdens de wintertest in Barcelona was het gat met de snelste mannen vaak 0,8 tot 1,0 seconden. De upgrade van Red Bull heeft dat gat nu met enkele tienden verkleind op het circuit van Barcelona.

"De auto was het beste van dit hele jaar en de balans was uitstekend. Om dan minder dan zes tienden toe te geven is een uitstekende prestatie. We morgen erg blij zijn met hetgeen we bereikt hebben ten opzichte van de anderhalve seconde in Sotsji."

"Het team heeft erg hard gewerkt om de upgrades op tijd klaar te krijgen, een groot compliment aan iedereen! We hebben de upgrades de hele week bestudeerd om ze te begrijpen. Toen we dat eenmaal onder de knie hadden pakte het perfect uit met een goede kwalificatie."

Max Verstappen heeft veel meer vertrouwen in de rest van het seizoen. De basis van de RB13 is nu in orde en het is aan het team en Renault om door te pakken.

"Dit is een goede stap vooruit en geeft ons ene solide basis om op verder te bouwen tijdens de rest van dit seizoen. We blijven pushen en willen het gat verder dichten."

"Het is altijd fijn om terug te komen in Barcelona. Ik heb hier veel gereden en het circuit ligt me goed. Vorig jaar zagen we dat er van alles kan gebeuren en onze race pace ziet er goed uit. Het is afwachten wat er morgen gebeurt."

Foto: David Ramos/ Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen