Max Verstappen: 'We kijken wel hoe lang de auto het volhoudt''

30 apr. 2017 13:49 Redactie

Problemen dreigen voor Max Verstappen in Rusland


De voorbereiding van Max Verstappen en Red Bull op de GP van Rusland verloopt alles behalve optimaal. Diverse technische problemen zitten de Nederlander dwars.

Op de startgrid sprak Ziggo Sport met de Nederlander over zijn problemen. Gisteren na afloop van de kwalificatie was de Nederlander niet te spreken over zijn auto. Nu bleek dat er diverse onderdelen los zaten bij de RB13.

"We zagen uit de data van de auto dat ik downforce verloor van de vloer. S'avonds kan je niets aan de auto veranderen want dan gaat er een doek over de auto. Maar vanmorgen zagen we dat bardge boards was afgebroken en achterste deel van de houten vloer zat los."

Deze ochtend ontstonden er ook problemen met de waterpomp en de motor.

"Vanmorgen moesten we de motor van gisteren wisselen omdat de motor het niet meer deed. De waterpomp lekte en is nu al voor de tweede keer vervangen. Hij lekte nog steeds en nu hebben ze hem dicht gekit."

Aan een voorspelling voor de race waagt Verstappen zich niet. Uitrijden lijkt al een opgave te worden. Een nuchtere en bijna cynische Max Verstappen: 

"Een nieuwe waterpomp plaatsen duurt te lang om te vervangen. We zien het wel hoe lang dat we het uithouden en anders is het wat eerder stoppen."

Foto: Mark Thompson/Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen