Max Verstappen: 'We komen steeds dichterbij de topteams'

28 mei 2017 11:11 Redactie

Max Verstappen blij met progressie Red Bull


De kwalificatie voor de GP van Monaco was de beste van het seizoen voor Max Verstappen en Red Bull. Een mooie vierde positie op slechts drie tienden van Raikkonen geeft de burger moed.

De upgrades die het team meebracht in Spanje werken naar verwachting op de auto, erkent de Nederlander. Wel is het zo dat door de karakteristiek van het circuit van Monaco de verschillen altijd kleiner zijn. Bemoedigend is dat Verstappen tijdens veel trainingen continu in de top drie stond, iets wat voor vanmiddag ook het doel is

"Mijn kwalificatieronde was echt op de limiet. Wat dat voor de race betekent? Dat we dicht bij het podium zitten, maar we moet er nog eentje voorbij!" laat hij F1.com weten.

"Donderdag hadden we nog wat moeite met de set-up. Niet alle dingen die we probeerden pakte goed uit, maar we hebben een grote stap gezet gisteren."

De upgrades die in Barcelona geïntroduceerd zijn dragen hun steentje bij aan de verbeterde wegligging van de RB13. Met name de grip aan de achterkant is toegenomen.

"Het voelt zeker beter aan, maar het is altijd lastig vergelijken op een specifiek circuit als Monaco. We zijn nog niet het beste team, maar we komen steeds dichterbij. We zitten er niet zo ver meer vanaf. Het is niet alleen de downforce, maar ook de mechanische grip. Aan beide aspecten werken we hard om dat te verbeteren."

Inhalen in Monaco is vaak nagenoeg onmogelijk. Max Verstappen toonde in het verleden dat het wel mogelijk was, maar dat was dan vaak tijdens een opmars van achteruit. In een direct gevecht voor de posities acht de Nederlander het onmogelijk.

"Normaal is het niet mogelijk. We gaan het zien tijdens de race. Het belangrijkste is om een goede start en strategie te hebben. Een undercut is hier zeker mogelijk."

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen