Max Verstappen: 'We kunnen Mercedes en Ferrari bijhalen'

06 apr. 2017 09:34 Redactie

Max Verstappen heeft vertrouwen dat Red Bull de klus kan klaren


Max Verstappen was vandaag te gast bij de FIA persconferentie voor aanvang van het GP weekend in China. De Nederlander blikte vooruit op de Chinese GP en de rest van het seizoen.

De eerste race van het seizoen bracht voor Red Bull niet wat het ervan verwacht had. Het gat was veel groter ten opzichte van Mercedes dan de voorspelde halve seconde per ronde. In de kwalificatie was het zelfs 1,3 seconde. 

Max Verstappen heeft goede hoop dat Red Bull het gat kan dichten, zo vertelde hij tijdens de persconferentie.

"Het is nog een best groot gat richting Ferrari en Mercedes, maar ik ben er van overtuigd dat we het kunnen dichten in de komende races."

De Nederlander verwacht dat we meer inhaalacties zien in China dan in Australië, maar verwacht geen show net als vorig seizoen. Ruim 120 inhaalacties werden er tijdens die Chinese Grand Prix genoteerd. 

Op de vraag van een journalist wat de Nederlander het meest mist aan de huidige auto's antwoordde Max: "Het motorgeluid. Dat is belangrijker dan auto's die enkele seconden per ronde sneller gaan."

Een journalist haalde de uitspraak van Horner nog aan dat Vettel een biertje verschuldigd was aan Max, voor het ophouden van Hamilton in de vorige race. De Nederlander moest het echter nog zonder stellen.

Sebastian Vettel en Max dolden nog wat: "Ik heb water voor je gekocht. Je bent nog veel te jong om te mogen drinken."

Foto: Red Bull Contenpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen