Max Verstappen: 'We lopen in op Mercedes'

03 mrt. 2017 09:49 Redactie

Max Verstappen houdt goed gevoel over aan eerste testweek


De nieuwe RB13 van Red Bull Racing is een stap in de goede richting, aldus Max Verstappen. De Nederlander kwam op dinsdag en donderdag in actie met de nieuwe bolide voor 2017.

De testweek kwam wat moeizaam op gang voor Red Bull met wat technische problemen op de maandag. Toen Max op dinsdag het stuur overnam waren deze grotendeels verholpen. De ochtend begon rustig, maar in de middag kwam Verstappen los in de Red Bull. Op donderdag reed de Nederlander onder wisselende omstandigheden in de RB13. Het circuit van Barcelona was kunstmatig onder water gezet, waarbij de baan opdroogde.

Regenbanden, intermediates en slicks. Alles kwam aan bod tijdens de tweede testdag van Max Verstappen. Nu het team van Red Bull er een week op heeft zitten is het tijd om de balans op te maken voor Max. 

"Het was een positieve week voor ons, maar we weten nog niet waar we staan. We hebben niet veel gepusht. Ons doel was om kilometers te maken en te controleren of de onderdelen naar behoren werkten. Daarnaast moeten zowel ik als het team nog wennen aan de nieuwe bolide."

De nieuwe RB13 van Max gaat nog behoorlijk veranderen voordat het team aan de start verschijnt in Australië. "Hopelijk pakken de veranderingen op de juiste manier uit, maar dat blijft afwachten. Ik weet zeker dat er nog dingen gaan veranderen, maar dat is bij ieder teams. Mercedes heeft in het begin nog een voorsprong op motorisch vlak. Ik denk dat we ze aan het bijhalen zijn." laat Verstappen optimistisch weten.

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen