Max Verstappen: 'We moeten onze kansen benutten'

13 apr. 2017 15:01 Redactie

Max Verstappen hoopt op kansen door falende concurrentie


Max Verstappen is realistisch in zijn verwachtingen voor de GP van Bahrein van dit weekend. Het moet meezitten wil hij op het podium komen, maar het is aan Red Bull om direct te profiteren van fouten of pech van de concurrentie.

In zijn column voor sponsor Exact blikt de Nederlander nog even terug op de fantastische GP van China en vooruit op alweer de derde race van het seizoen. De derde plaats in China bracht Nederland in een jubelstemming.

Het weekend in China verliep door de slechte weersomstandigheden anders dan gepland. Zo werden de vrijdagtrainingen nagenoeg in hun geheel afgelast. Verstappen benadruk het belang deze trainingen.

"De auto is iedere week weer anders en het is belangrijk om veel kilometers te maken ter voorbereiding op de race. Zo kan je de auto het beste afstellen. We hadden op zaterdagmorgen wijzigingen doorgevoerd, maar ik kon door technische problemen deze niet testen tijdens de kwalificatie. Hierdoor had ik tijdens de race veel onderstuur."

Na de kwalificatie mogen de teams geen grote wijzigingen meer doorvoeren aan de auto's. Dit betekent dat een slechte afstelling in de kwalificatie ook tijdens de race aanwezig is. Via bepaalde settings kunnen de coureurs tijdens de race nog wel wat zaken aanpassen.

"Op het stuur kan ik tijdens het racen nog veel aanpassen, maar dat is niet ideaal. De balans van de auto was niet goed, waardoor ik constant op zoek was naar meer grip links voor. Mijn linkervoorwiel blokkeerde toen Vettel achter me zat en dat kwam mede daardoor."

"Tijdens de laatste ronden toen Daniel achter me zat had ik het ook zwaar met de linker voorband. Gelukkig kon ik hem achter me houden" waardoor Max zijn eerste podium van 2017 scoorde.

In Bahrein lijkt een podium niet direct mogelijk, omdat Ferrari en Mercedes in een tweestrijd verwikkeld zijn. Red Bull is normaal gesproken 'best of the rest', waardoor de vijfde plaats tijdens de kwalificatie het maximale haalbare lijkt. Max Verstappen is realistisch en beseft dat hij moet profiteren van pech en fouten van zijn concurrenten.

"De grote verschillen met Hamilton en Vettel tonen aan dat Ferrari en Mercedes er op dit moment beter voorstaan dan wij. In China konden we dankzij de vochtige baan en de perfecte strategie toch een mooi resultaat behalen. We kunnen nu alleen meedoen voor de bovenste plaatsen als alles meezit. Het is aan ons om deze kansen dan ook te benutten."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen