Max Verstappen: 'We zijn niet het beste team in Australië'

19 mrt. 2017 08:30 Redactie

Max Verstappen blijft op zijn hoede wat betreft zijn verwachtingen


Amper negentien jaar oud en nu al uitgegroeid tot een mogelijke titelkandidaat voor het nieuwe Formule 1 seizoen. Toch houdt Max Verstappen zichzelf nog wat op de vlakte over zijn kansen voor dit jaar.

Dat Red Bull Racing duidelijk zijn zinnen heeft gezet om de hegemonie van Mercedes te doorbreken is algemeen bekend. Met zowel Daniel Ricciardo als Max Verstappen in de gelederen geldt de line-up van Red Bull Racing als het sterkste van het veld. Toch blijft het nog even gissen in hoeverre Red Bull in staat is om daadwerkelijk Mercedes af te troeven. Ook Max Verstappen weet nog niet precies hoe hij er voor staat ten opzichte van de concurrentie.

Tijdens een speciale fanmeeting bij de Hornbach-vestiging in Amsterdam wordt Max dan ook flink aan de tand gevoeld door zijn fans en Jack Plooij.

"Het is altijd moeilijk om te zeggen wie nu de snelste auto heeft, maar je ziet wel duidelijk dat Ferrari sterker is dan vorig jaar. Mercedes zal er altijd wel bij zitten. Voor ons kan ik het moeilijk zeggen. Ik denk persoonlijk dat we nog niet het beste team zijn. We moeten nog hard aan de slag om dat voor elkaar te krijgen. Ik zal in ieder geval mijn best doen en dan zullen we zien waar we staan.”


Ook zijn band met Daniel Ricciardo komt nog even aan bod. Het tweetal kan het prima met elkaar vinden en wonen zelfs in hetzelfde appartementencomplex in Monaco.

"Met hem kan ik van alle coureurs ook het beste opschieten. Op het circuit probeer je elkaar natuurlijk te verslaan, maar buiten het circuit om is hij heel relaxt.”

Op de vraag welk circuit hijzelf het lastigste vindt, antwoordt hij met een glimlach 'Monaco'. Zowel in zijn debuutjaar als vorig jaar kwam Verstappen er hard in aanraking met de vangrail en moest hij zijn race voortijdig staken. Toch ligt het circuit hem ergens wel aangezien hij als één van de weinige coureurs er mooie inhaalacties heeft laten zien.

"Het inhalen zal er nu alleen maar lastiger worden door de bredere auto’s. De kwalificatie is het belangrijkst. Daarna moet je in de race gewoon in het midden blijven rijden, dan komt niemand er voorbij.”

Tenslotte laat de pas 19-jarige Red Bull coureur weten dat hij enorm uitkijkt naar de openingsrace in Australië. Voor hem heeft de winterstop dan ook lang genoeg geduurd.

“We hebben getest en op een gegeven moment vind je dat wel genoeg en wil je racen. Ik denk dat het ook een beetje de spanning is van de eerste race. Je weet niet precies waar je staat. Dat maakt de hele week nog wat mooier. Het weer is altijd redelijk goed in Melbourne, al zag ik dat het tien graden kouder wordt als wij daar komen. Het zou zelfs kunnen regenen, maar dat vind ik wel prima."
Foto: Twitter Max Verstappen

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen