Max Verstappen vol vertrouwen in Red Bull Racing

Max Verstappen was vandaag in Nederland voor het Wings for Life waar hij de bezemwagen bestuurde. De Nederlander kreeg veel aandacht van de diverse media. Stuk voor stuk gingen de vragen over zijn overstap naar Red Bull en de bijbehorende verwachtingen.

Verstappen is meer dan blij met de overstap: “Ik ben heel blij natuurlijk. Red Bull is een topteam dat 4 wereldkampioenschappen heeft gewonnen. Ze zijn zeer ambitieus om er meer titels aan toe te voegen, dus ik denk dat ik nu in een perfecte omgeving zit. Op dit moment is het belangrijkste om vertrouwd te raken met de auto en het team en hun procedures te leren kennen. Als dat allemaal goed loopt dan denk ik dat we absoluut dicht bij een podium zitten dit jaar.

Tegenover Telesport geeft Verstappen aan hoge verwachtingen te hebben van de nieuwe Renault motor. Tijdens de GP van Canada wordt deze geïntroduceerd. Max vindt het lastig om precies in te schatten waar hij in Spanje staat: “Dat is moeilijk om te zeggen. Ik denk over het algemeen dat Ferrari en Mercedes natuurlijk nog iets sterker zijn dan ons. Maar ik denk over een paar races, als we de grote update krijgen van de Renault motor, dat het er dan veel positiever voor ons uitziet.”

Deze week was erg druk voor de 18 jarige Nederlander. Ter voorbereiding op de GP van Spanje moest er veel werk verzet worden. “Ik kom net terug van Red Bull Racing in Engeland, vandaag is natuurlijk de Wings for Life World Run, en volgende week ga ik weer naar Engeland voor de laatste voorbereidingen. De auto moest op mij en mijn wensen worden afgesteld: een stoeltje schuimen, de pedalen afstellen, het stuur op de juiste hoogte en dat soort zaken. Gedurende het seizoen overstappen is lastig, maar ik heb alle vertrouwen in mijn nieuwe team.”

 

Foto: Red Bull Racing