Max Verstappen: 'We zitten niet in dezelfde positie als vorig jaar'

04 mei 2017 08:25 Redactie

Max Verstappen denkt niet vaak terug aan eerste overwinning


Het is alweer bijna één jaar geleden dat Max Verstappen sportgeschiedenis schreef door de Grand Prix van Spanje te winnen. De toen 18-jarige Verstappen herschreef op 15 mei 2016 op het Circuit de Barcelona de geschiedenisboeken, al is hij daar zelf niet meer mee bezig.

Met zijn overwinning ontketende Verstappen een massale 'Formule 1-hype', die tot op de dag van vandaag voortduurt. Door in zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe team (Red Bull Racing) te winnen, kreeg Red Bull een enorme impuls. Hoewel Red Bull in de eerste vier wedstrijden niet veel in te brengen had, ging het na Spanje alleen maar bergopwaarts. Toch wil Max Verstappen de komende Grand Prix in Spanje niet vergelijken met die van een jaar geleden.

"We zitten niet in dezelfde positie als een jaar geleden", aldus een nuchtere Max Verstappen. "Maar misschien dat de updates iets uithalen en dat we dichterbij zitten. Het blijft natuurlijk wel een mooi circuit met een speciale herinnering", kijkt Verstappen vooruit.

Die herinnering staat ook nog in het geheugen gegrift van miljoenen Nederlanders, maar Verstappen denkt er niet meer veel aan terug. "Om eerlijk te zien denk ik niet zoveel terug aan vorig jaar. Dat is geweest", vertelt Verstappen tegenover Motorsport.com. Op de vraag welk moment  hem wel is bijgebleven, antwoordt hij: "De laatste rondjes, dat was natuurlijk het mooiste van het hele weekend."

Over ruim een week gaat het Formule 1-circus door met de vijfde wedstrijd van het seizoen. In Spanje zal Red Bull voor het eerst dit jaar willen proberen in de buurt te komen van Mercedes en Ferrari, die het seizoen tot nu toe domineren.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen