Max Verstappen WikiMax Verstappen Wiki: Alles wat je wil weten over Max Verstappen

Max Verstappen is de meest succesvolle Nederlandse coureur ooit, na zijn zege tijdens de GP van Spanje 2016.

Max Verstappen is op 30 september 1997 geboren in Hasselt, België. Max heeft hierdoor zowel een Nederlands als een Belgisch paspoort gekregen. Tijdens zijn racecarrière gaat Max Verstappen altijd als Nederlander door het leven, zo ook toen Max zijn formule 1 debuut maakte op 17 jarige leeftijd. De racegenen van Max zijn hem niet vreemd, want zowel zijn vader als zijn moeder waren succesvol in de autosport.

De vader van Max is de bekende formule 1 coureur Jos Verstappen die tussen 1994 en 2003 in de formule 1 actief was. Jos is nog altijd de meest succesvolle f1 coureur uit Nederland en bereikte twee keer een derde plaats in de formule 1. De moeder van Max is Sophie Kumpen, een Belgische, die haar sporen verdiende in de kartsport. Inmiddels zijn Jos en Sophie gescheiden.

Max Verstappen reed op vier jarige leeftijd voor het eerst in een kart. Nadat Max bij vader Jos dagenlang aan zijn hoofd zeurde dat hij wilde racen nam Jos hem mee naar een kartbaan en sindsdien is Max niet meer weg te slaan uit de karts. Zelfs nu hij in de formule 1 rijdt is Max nog vaak te vinden op de kartbaan met vrienden of met zijn zus Victoria Verstappen.

Voordat Max in de formule 1 belande heeft hij een indrukwekkende erelijst bij elkaar gereden. Tijdens zijn karting periode won de Nederlander alle titels die er te winnen waren. Verstappen vloog over de baan en doorliep de leerschool genaamd karting in sneltreinvaart. Op zijn zestiende zat Verstappen voor het eerst in een formule auto. De Nederlander mocht op uitnodiging van Ferrari deelnemen aan de winterseries in Florida. Een onderdeel van de Ferrari Academy waarin jonge talenten hun kans krijgen om zichzelf te bewijzen. Op zestien jarige leeftijd reed Verstappen voor het formule 3 team van Van Amersfoort Racing. Ondanks zijn geringe ervaring wist Max direct te imponeren en won hij liefst 10 races in zijn debuutseizoen, meer dan de uiteindelijke kampioen van dat jaar.

Formule 1 teams stonden in de rij voor Verstappen die kon kiezen uit Mercedes en Red Bull. Jos en Max kozen voor Red Bull omdat deze hen de mogelijkheid bood om te debuteren in de formule 1. Verstappen mocht op zestienjarige leeftijd drie trainingen rijden voor het formule 1 team van Scuderia Toro Rosso. Red Bull kondigde Verstappen aan als formule 1 coureur voor 2015 wat leidde tot veel kritiek en vragen.

Op zeventienjarige leeftijd debuteerde Max Verstappen in de formule 1, de koningsklasse van de autosport. Tijdens zijn debuut lag Verstappen in de punten tot zijn Renault motor ermee op hield. In zijn debuutjaar was Max vaak smaakmaker tijdens de races met prachtige inhaalraces. Zijn eerste f1 seizoen sloot Verstappen af met liefst 49 WK punten en een twaalfde plaats in het kampioenschap. Het beste resultaat van Max Verstappen was een vierde plaats in zowel de GP van Hongarije als in de GP van Amerika.

In 2016 begon de Limburg het formule 1 seizoen wederom bij het Scuderi Toro Rosso team. Na vier races kwam er het grote nieuws dat Max Verstappen getekend had bij Red Bull Racing en promotie maakte. Grootste slachtoffer hiervan was Daniil Kvyat die terug moest naar Toro Rosso. Direct in zijn eerste race voor Red Bull Racing reed Max Verstappen naar zijn eerste formule 1 overwinning tijdens de GP van Spanje 2016.

De Nederlander was wederom een record rijker, want hij werd de jongste winnaar van een formule 1 race ooit! Het seizoen 2016 sloot Max op een vijfde positie af in het WK.

Privéleven Max Verstappen

Max Verstappen staat sinds zijn formule 1 debuut volop in de belangstelling van de (inter)nationale media. Heel Nederland is Verstappenfan geworden en door diverse promotionele activiteiten en een overvolle racekalender is de Nederlander niet veel in zijn appartement in Monaco te vinden

De records van Max Verstappen

 • Max Verstappen was 16 toen hij begon te trainen voor de Formule 1. Hij was 17 toen hij zijn eerste race reed, dat was tijd de GP van Australië op 15 maart 2015.
 • Op het moment is Max Verstappen de jongste Formule 1 coureur ooit met zijn 17 jaar. Op nummer twee staat Jaime Alguersuari met 19 jaar.
 • Max is de jongste winnaar van de Formule 3 Masters op Zandvoort;
 • Verder is Max de jongste winnaar in de Formule 3 kampioenschap;
 • Ook is Max de jongste coureur die op verzoek van team Toro Rosso een Formule 1 auto test;
 • Max is de jongste coureur die deelneemt aan een officiële vrije training met team Toro Rosso. Hij was namelijk op dat moment slechts 16 jaar;
 • Op dit moment is hij de jongste coureur die deelneemt aan de Formule 1 race. Hij is nu 17 jaar oud;
 • Verder is Max Verstappen ook nog de jongste coureur die WK punten scoort. Hij is zevende geworden tijdens de GP van Maleisië 2015.
 • Max Verstappen is de jongste formule 1 coureur die aan de leiding van een Formule 1 race reed.
 • Met zijn 18 jaar en zijn zege in Barcelona, tijdens de GP van Spanje is Verstappen de jongste winnaar van een formule 1 race ooit.
 • Tijdens de GP van Brazilië noteerde Max de snelste rondetijd, terwijl hij pas 18 jaar was.

Voor hoeveel jaar heeft Max Verstappen een Formule 1 contract?

Max Verstappen staat onder contract bij Red Bull Racing. Op 5 mei 2016 tekende de 18-jarige coureur een contract dat hem tot eind 2019 verbind aan het team van Red Bull Racing.

Wat is het salaris van Max Verstappen?

Max heeft een inkomen van ongeveer 750.000 euro per jaar. Daarnaast heeft Max diverse sponsoren zoals Jumbo Supermarkten en Exact. Deze bedrijven zorgen ervoor dat Max Verstappen op zijn achttiende al miljonair is.

Wat is de officiële Twitter Account van Max Verstappen?

Je kunt Max onder de naam Max33Verstappen vinden op Twitter. Voor een directe link klik hier

Wat is het startnummer van Max?

Max racet met het nummer 33.

Wie is de teamgenoot van Max Verstappen?

De teamgenoot is de bloedsnelle Daniel Ricciardo. Ricciardo heeft reeds meerdere jaren formule 1 ervaring en heeft in zijn carrière vier Grand Prix gewonnen.

Hoe heet het team van Max Verstappen?

Het team waar Max voor rijdt heet Red Bull Racing. Dit team is ook wel bekend onder de naam Red Bull

Hoe heet de auto van Max Verstappen?

De auto waar Max is rijdt draagt de naam RB12. RB is afgeleid van Red Bull en de 12 verwijst naar het twaalfde seizoen. Het is namelijk al het twaalfde seizoen dat Red Bull racing mee doet aan de Formule 1.

Welke prijzen heeft Max Verstappen gewonnen?

Max heeft al diverse titels en prijzen gewonnen. Hij heeft bijvoorbeeld de wereldkampioenschap en Europees kampioenschap karting gewonnen. In 2014 heeft Max 10 races in de Formule 3 en op Masters Zandvoort gewonnen. Maar dat is nog niet alles, want eind 2014 heeft Max ook nog de prijs gehad voor mooiste inhaalactie.

In 2015 werd Verstappen wederom bekroond met de titel mooiste inhaalactie van het jaar tijdens het FIA gala en uitgeroepen tot talent van het jaar. In 2016 riep de FIA hem uit tot ‘Driver of the year’ en werd Max wederom beloond met de titel ‘Action of the year’. Ditmaal voor de inhaalactie op Nico Rosberg.

Wordt Max Verstappen wereldkampioen?

Op deze vraag kunnen we vandaag natuurlijk nog geen antwoord geven, maar het is zeker niet uit te sluiten. De wereld ligt nog voor hem open en we verwachten dat hij in de toekomst ons nog vele mooie acties zal laten zien. Met zijn nieuwe contract en de overstap naar Red Bull Racing zijn de mogelijkheden tot het behalen van podiumplaatsen en misschien wel een overwinning in 2016 aanzienlijk toegenomen.

Waarom wordt Max Verstappen met Senna en Schumacher vergeleken?

Doordat Max erg veel talent heeft voor racen en de prestaties die hij heeft laten zijn op zijn Formule 1 debuut kun je hem wel vergelijken met Senna en Schumacher. Tijdens zijn eerste seizoen maakte Max direct indruk met goede prestaties. Die lijn trok Verstappen door in 2016 was hem een contract opleverde bij het topteam van Red Bull Racing.