Max Verstappen wil geen extra cockpitbescherming

28 apr. 2017 08:20 Redactie

'Ze moeten de wagen laten zoals hij is'


De cockpitbescherming die volgend jaar hoogstwaarschijnlijk zijn intrede gaat doen in de Formule 1 houdt de gemoederen bezig. Eerder reageerde er al diverse coureurs zowel negatief als positief op het 'schild' en nu heeft ook Max Verstappen zijn mening erover geventileerd. 

Zoals bekend is Max Verstappen geen fan van cockpitberscherming. Zowel de 'Halo' als het 'Aeroscreen' vond Max geen  goed idee en ook het 'schild' is wat hem betreft een aanfluiting. "Ze moeten het gewoon zo laten zoals het is", zegt hij desgevraagd tegenover Motorsport.com.

Net als Romain Grosjean is het argmunent van Verstappen dat de open cockpit een belangrijk kenmerk is van de Formule 1. Het toevoegen van cockpitbescherming tast dat kenmerk aan, aldus Verstappen. "Als ik aan een Formule 1-auto denk, dan zie ik open cockpits voor me. Ik denk niet dat ik het leuk zou vinden om met een wagen te racen die cockpitbescherming heeft", laat de Nederlander weten.

Veiligheid is voor Verstappen, net als voor Romain Grosjean, zeker belangrijk. Maar er is een grens en je kunt je niet overal voor beschermen, is Verstappen van mening. De huidige wagens zijn wat Verstappen betreft veilig genoeg. "Er zijn in het verleden ongelukkige incidenten geweest, maar je kunt je niet overal tegen beschermen. Als er een band boven op je landt, zal dat schild je ook niet beschermen", legt Verstappen uit.

Of het 'schild' volgend jaar definitief wordt geïntroduceerd zal de FIA later dit jaar bepalen, nadat er uitgebreid getest is tijdens de vrije trainingen.

Foto: Clive Mason/ Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen