Max Verstappen wil graag een Mercedes motor

27 apr. 2017 19:31 Redactie

Max Verstappen: 'Mercedes heeft nog altijd een voorsprong'


Tijdens de FIA persconferentie kon Max Verstappen wel lachen om de opmerking van Sergio Perez dat Renault op eenzelfde niveau zit qua motorperformance dan Mercedes. De Nederlander wil graag van motor ruilen met hem.

Sinds 2014 is Mercedes een klasse apart geweest als het aankomt op de performance van de hybride V6-motoren. Dit seizoen lijkt het merk serieuze concurrentie te krijgen van de nieuwe V6 van Ferrari. Force India coureur Perez claimde echter dat ook Renault op een gelijk niveau zit

Max Verstappen laat duidelijk weten dat Renault nog altijd vermogen tekort komt: "Ze werken er hard aan om het gat te dichten. Er is nog altijd een verschil in vermogen, dat kan je goed zien op de rechte stukken."

"Red Bull presteert niet op eenzelfde niveau. Niet qua vermogen en niet qua downforce." liet Max weten.

De Nederlander kon wel lachen om de opmerking van Perez: "Ik wil graag met ze van motor wisselen! Dan praten ze wel anders."

Het verschil tijdens de races is vaak wat kleiner, maar Mercedes heeft een powerboost tijdens de kwalificatie en belangrijke momenten tijdens de race. De herstart na de safety car periode in Bahrein was hier een duidelijk voorbeeld van. Hamilton stoof voorbij aan Ricciardo, terwijl Vettel met kunst en vliegwerk Bottas achter hem wist te houden.

"Mercedes beschikt over een modus waarin ze het vermogen op kunnen schroeven. Tijdens de race kunnen ze dat niet vaak gebruiken, omdat dit de motor te zwaar belast. Hierdoor is het verschil tijdens de races kleiner. Wij hebben deze modus niet."

In Canada brengt Renault een verbeterde versie van de V6-motor mee. Deze moet goed zijn voor een tijdwinst van drie tienden per ronde. Onbekend is of deze motor wel over een setting beschikt waarbij deze tijdens de kwalificatie meer vermogen levert.

Foto: Clive Mason/Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen